HomeHL-9Μακελειό στο Τέξας: “Μπείτε μέσα”, η σπαρακτική έκκληση στους αστυνομικούς

Μακελειό στο Τέξας: “Μπείτε μέσα”, η σπαρακτική έκκληση στους αστυνομικούς

Τα 40 λεπτά της φρίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ έχει προκαλέσει το νέο μακελειό σε σχολείο του Τέξας, ενώ οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν. Όπως έγινε γνωστό, ο μακελάρης που σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες, παρέμενε μέσα στο κτίριο επί 40 λεπτά, προτού οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες τους ικέτευαν να μπουν μέσα κατηγορώντας τους για ολιγωρία.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος οχυρώθηκε σε σχολική αίθουσα προτού ανοίξει πυρ πυροβολώντας μαθητές και δασκάλους, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο περίπου 40 λεπτά με μία ώρα αργότερα όταν μέλος του προσωπικού τους έδωσε ένα κλειδί. Τώρα ο πατέρας ενός από τα νεκρά παιδιά κατηγορεί τους αξιωματικούς που δεν ενήργησαν νωρίτερα για να σταματήσουν τον 18χρονο μακελάρη.

Ο Κασάρες έσπευσε στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτούσε η κόρη του όταν άκουσε για τους πυροβολισμούς και έφθασε ενώ οι αστυνομικοί ήταν ακόμη συγκεντρωμένοι απέξω. Ενώ παρακολουθούσε με αγωνία τους αξιωματικούς να στέκονται έξω από το σχολείο, πρότεινε να κάνουν έφοδο ο ίδιος με άλλους πολίτες που περίμεναν μαζί.

“Ας μπούμε μέσα επειδή οι αστυνομικοί δεν κάνουν τίποτα απ’ ό,τι θα έπρεπε να κάνουν” φέρεται να είπε στους άλλους γονείς. “Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα. Ήταν τουλάχιστον 40 πάνοπλοι αστυνομικοί αλλά δεν έκαναν τον παραμικρό, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά” είπε ο Χαβιέ Καζάρες, ο πατέρας της 10χρονης Τζάκι Καζάρες, στο ABC News.

Αυτόπτης μάρτυρας, που ζει στην απέναντι πλευρά του δρόμου από το σχολείο, είπε ότι οι παριστάμενοι ικέτευαν τους αξιωματικούς να κάνουν κάτι ενώ οι σφαίρες έπεφταν μέσα στο κτίριο. “Μπείτε μέσα! Μπείτε μέσα!” ικέτευσαν οι γυναίκες τους αστυνομικούς που παρέμεναν άπραγοι απέξω, είπε ο 24χρονος Χουάν Καράνζα, ο οποίος σημείωσε ότι είχε την άποψη πως οι αστυνομικοί θα έπρεπε να έχουν μπει νωρίτερα στο σχολείο. “Ήταν πολλοί και, ήταν μόνο ένας ο δράστης” είπε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το τμήμα της Ουβάλντε, την πολιτειακή αστυνομία και πράκτορες της υπηρεσίας Συνοριοφυλακής. Τέσσερις από τους 80 πράκτορες μπήκαν στο κτίριο και σκότωσαν τον Ράμος, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας Συνοριοφυλακής, Ραούλ Ορτίζ είπε στο CNN πως μόλις έφθασαν στο σημείο οι αξιωματικοί “δεν δίστασαν. Έστησαν ένα σχέδιο. Εισέβαλαν στην αίθουσα και φρόντισαν την κατάσταση όσο πιο σύντομα μπορούσαν”.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο αξιωματικός ασφαλείας του σχολείου πυροβόλησε τον Ράμος, ο οποίος οχυρώθηκε σε μία αίθουσα, κλείδωσε την πόρτα πίσω του κα ιφέρεται να άρχισε να γαζώνει με τις σφαίρες του τα παιδάκια και τις δασκάλες τους.

Όπως είπε ο διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας, Στιβ ΜακΓκρο, “περίπου 40 λεπτά ή κάπου τόσο” πέρασαν από τη στιγμή που ο 18χρονος άνοιξε πυρ του υπεύθυνου ασφαλείας του σχολείου έως τη στιγμή που ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Ο Καζάρες είπε ότι οι αξιωματικοί χρειάζονταν καλύτερη τακτική εκπαίδευση και ήταν απροετοίμαστοι. “Η κατάσταση θα μπορούσε να είχε τελειώσει γρήγορα αν είχαν καλύτερη τακτική εκπαίδευση και εμείς ως κοινότητα το είδαμε από πρώτο χέρι”, είπε στο ABC News.

Διαφήμιση
Διαφήμιση