HomeΕΛΛΑΔΑΚαιρός αύριο: Μίνι καύσωνας με 38άρια σε ηπειρωτικά και βόρεια Ελλάδα

Καιρός αύριο: Μίνι καύσωνας με 38άρια σε ηπειρωτικά και βόρεια Ελλάδα

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός με αρκετή ζέστη και τις επόμενες ημέρες ενώ την Κυριακή μας έρχονται μπουρίνια και χαλάζι που θα ρίξουν πρόσκαιρα τη θερμοκρασία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται κορύφωση της ζέστης όπως και της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές , με τον υδράργυρο να παραμένει υψηλά έως την Παρασκευή.

Την Πέμπτη λοιπόν, αναμένεται κορύφωση της ζέστης που φέρνει «θερμή γλώσσα από τη Βόρεια Αφρική», ενώ το Σάββατο θα κορυφωθεί και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, όπου θα φέρει μεγάλη θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Την Πέμπτη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες και σε πεδινά τμήματα. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 37, στην Ήπειρο από 11 έως 33 βαθμούς στη Θεσσαλία από 13 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3-4 Μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς.

Παρόλα αυτά, το σκηνικό αλλάζει το Σαββατοκύριακο και ειδικά την Κυριακή (27/5), καθώς όχι μόνο θα έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος, αλλά με εξαίρεση Αττική, Εύβοια και Θράκη, αναμένονται μπόρες και βροχές σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.

Σε καλοκαιρινά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία για τις επόμενες πέντε ημέρες, ενώ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως από αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, αίθριος γενικά καιρός αναμένεται και σήμερα Τετάρτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Ωστόσο, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας καθώς και μεμονωμένα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει και τους 36-37 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση