HomeHL-9Alpha Bank: Αρωγός στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της Κρήτης – Στενή συνεργασία με φορείς

Alpha Bank: Αρωγός στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της Κρήτης – Στενή συνεργασία με φορείς

Θετικά μηνύματα από την τετραήμερη περιοδεία του CEO Βασίλη Ψάλτη και των στελεχών της Τράπεζας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία στέφθηκε η τετραήμερη περιοδεία του CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη και των συνεργατών του στην Κρήτη καθώς για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε πως η Alpha Bank είναι και θα παραμείνει αρωγός στην οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης.

Ο Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, συνοδευόμενος από τους γενικούς διευθυντές της Τράπεζας Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και Retail Banking Ισίδωρου Πάσσα, της Chief Human Resources Officer Φραγκίσκης Μελίσσα και των Διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων, Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας επισκέφθηκαν και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού έχοντας συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, κατά κύριο λ΄΄ογο από τον κλάδο του τουρισμού.

Σε αυτές τις συναντήσεις συζητήθηκε η διαχείριση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης ενώ αναλύθηκαν τα επενδυτικά προγράμματα που «τρέχουν» αυτή τη περίοδο αλλά και οι δυνατότητες της ανάπτυξης μέσω νέων επενδυτικών σχεδίων και αξιοποίησης κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης – Συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη

Η περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Βασίλη Ψάλτη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν τρόποι για την βελτίωση των υποδομών, την προσέλκυση νέων επενδύσεων αλλά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά της η Alpha Bank δεσμεύτηκε για την στήριξη των προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης που θα υπηρετούν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την πράσινη μετάβαση.

Ο CEO του Ομίλου Αlpha Bank Βασίλης Ψάλτης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking της Τράπεζας Γιάννη Εμίρη
Ο CEO του Ομίλου Αlpha Bank Βασίλης Ψάλτης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking της Τράπεζας Γιάννη Εμίρη

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι δράσεις της Alpha Bank για την στήριξη στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η Τράπεζα έχει εξοπλίσει έξι σχολεία του Ηρακλείου με αθλητικό εξοπλισμό (μέσω του προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Παιδεία») ενώ έχει στηρίξει την προσπάθεια του ιατρικού και  νοσηλευτικού προσωπικού σε ΠΑΓΝΗ, νοσοκομείο Ρεθύμνου και Χανίων (μέσω του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την Υγεία»).

«Women Do Business»:Έμπρακτη στήριξη στην γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Alpha Bank, η οποία μέσα από ειδικά προγράμματα που σχεδιάζει και υλοιποιεί, δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες κάθε ηλικίας να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Γι’ αυτό άλλωστε μία από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση της Alpha Bank στην Κρήτη ήταν και με τις συν-ιδρύτριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Women Do Business», Έρη Παυλάκη και Νατάσα Γρηγοράκη.

Στη συνάντηση αυτή υπήρξε η δέσμευση για την ουσιαστική στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

«Η συνεργασία μας με τις Women Do Business, μία γυναικεία κοινωνική επιχείρηση από την Κρήτη, δεν περιορίζεται ωστόσο μόνον σε προγράμματα mentoring για γυναίκες της οικογένειας της Alpha Bank. Στηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες τους, μέσα και από ένα οικοσύστημα συνεργατών της Τράπεζας, με στόχο την χωρίς στερεότυπα πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική επιτυχία.

Όλες μας οι ενέργειες αρχίζουν και τελειώνουν με πυξίδα το “Μαζί”. Γιατί πιστεύουμε πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην Πρόοδο», δήλωσε,  μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του Ομίλου Alpha Bank.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Στελεχών της Alpha Bank με τις "Women Do Business" με θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ενδυνάμωση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Στελεχών της Alpha Bank με τις «Women Do Business» με θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ενδυνάμωση

Από την πλευρά της η Chief Human Resources Officer Φραγκίσκη Μελίσσα ανέφερε: «Για πρώτη φορά, οργανισμός στην Ελλάδα σχεδιάζει προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης που ξεκινούν με έφηβες γυναίκες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον τραπεζικό κλάδο, συνεχίζονται με τη διαρκή στήριξη των Στελεχών μας για την επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη, και φτάνουν στην παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής σε πρώην Εργαζόμενές μας για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενη αλλά και σε κάθε γυναίκα».

Την ίδια ώρα, η συν-ιδρύτρια των “Women Do Business” Νατάσα Γρηγοράκη δήλωσε: «Στόχος μας είναι, με πρωτοπόρες συνεργασίες, όπως αυτή του προγράμματος «Grow aware» για πρώην εργαζόμενες της Alpha Bank, να υποστηρίξουμε τη γυναίκα σε μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε ό,τι κι αν επιλέξει. Είναι καθοριστικής σημασίας για μία οργάνωση από την Περιφέρεια, όπως το Women Do Business, να έχει αρωγό στο έργο της, έναν συνεργάτη όπως η Alpha Bank».

Η Ακαδημία Grow Aware και οι συνέργειες με τις Women Do Business

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης που η Τράπεζα αναπτύσσει και πραγματοποιεί για γυναίκες εντός και εκτός Τράπεζας, σχεδίασε μαζί με τις “Women Do Business” την τρίμηνη online Ακαδημία Grow Aware, με στόχο τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση γυναικών άνω των 40 ετών, που έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς από την Τράπεζα και θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. Παράλληλα, σχεδιάζεται αντίστοιχη δράση και για νυν Εργαζόμενες της Τράπεζας.

Η Ακαδημία Grow Aware ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και περιλαμβάνει ομιλίες, ημερίδες και σεμινάρια με κύρια θέματα την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος και την ενημέρωση γύρω από στερεότυπα και περιοριστικές πεποιθήσεις με στόχο την οριστική κατάργησή τους.

Εκτός της Ακαδημίας Grow Aware, η Alpha Bank στηρίζει συνολικά το έργο των “Women Do Business” για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, της ενδυνάμωσης και της ισότητας των φύλων, στην περιφέρεια της Κρήτης και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, σχεδιάζεται η συμμετοχή της Τράπεζας ως “mentor” στις ακαδημίες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, με την παροχή χρήσιμων, πρακτικών συμβουλών για την έναρξη νέων επιχειρήσεων γυναικών, σε σύμπραξη με το οικοσύστημα συνεργατών της Alpha Bank.

Στο… πλευρό των επιχειρηματιών η Alpha Bank

Στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας των Στελεχών της Τράπεζας στην Κρήτη υπήρξαν συναντήσεις με περισσότερους από 150 επιχειρηματίες όλων των κλάδων.

Για μία ακόμα φορά διαπιστώθηκε πως η Alpha Bank πρωταγωνιστεί στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της Κρήτης επενδύοντας στην ανάπτυξη της τοπικής αλλά και εθνικής οικονομίας.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως οι χορηγήσεις της Τράπεζας καθώς και τα εγκεκριμένα πιστοδοτικά όρια προς την κρητική οικονομία υπερβαίνουν σήμερα τα 2 δισ. ευρώ, ενώ από το δίκτυο της Alpha Bank εξυπηρετούνται περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις.

Η Κρήτη αποτέλεσε τον τρίτο κατά σειρά σταθμό της Διοίκησης της Τράπεζας στην Περιφέρεια, καθώς έχουν προηγηθεί αντίστοιχες περιοδείες σε Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία, οι οποίες σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα της Διοίκησης της Alpha Bank να σταθεί στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής για τη διοχέτευση νέων πόρων άνω των Ευρώ 8 δισ. στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

Ταχύτερες, πληρέστερες υπηρεσίες προς τον Πελάτη

Τέλος, ο CEO και τα Στελέχη της Τράπεζας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τα Καταστήματα σε Ηράκλειο, Χερσόνησο, Άγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο και Χανιά, τη Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων καθώς και τις μονάδες εξυπηρέτησης Private και Gold Πελατών της Alpha Bank. Οι συζητήσεις με τους Εργαζόμενους της Τράπεζας επικεντρώθηκαν στις προϋποθέσεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης στο νησί, την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών του Ομίλου με την τοπική κοινωνία και την πλήρη αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής, μέσα από την ωρίμανση του Σχεδίου Μετασχηματισμού της Τράπεζας για την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τους Πελάτες της Alpha Bank.

Στιγμιότυπο από τις επισκέψεις του CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη στο δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας στην Κρήτη
Στιγμιότυπο από τις επισκέψεις του CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη στο δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας στην Κρήτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση