HomePost ItΒαρδάκης: «Απαραίτητη η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου»

Βαρδάκης: «Απαραίτητη η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου»

Mε κοινοβουλευτική παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου της Δ.Α. Ηρακλείου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου (Ε.Α.Υ.Ν.Η.).

Στην επιστολή, η Ε.Α.Υ.Ν.Η. εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι στη σχετική διαταγή για την ενίσχυση συγκεκριμένων Α.Τ. Αεροδρομίων ανά την επικράτεια καθώς και Α.Τ. περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα Α.Τ. Χερσονήσου και Μαλεβιζίου καθώς και ο πρώτος σταθμός υποδοχής της Κρήτης και πρώτος σε πτήσεις τσάρτερ Αερολιμένας Ηρακλείου, δεν ενισχύθηκαν ως έπρεπε.

‘Όπως επισημαίνει η Ε.Α.Υ.Ν.Η. το Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου δέχεται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα το έτος 2021 στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχαμε περισσότερες από 38.600 πτήσεις και περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες τουρίστες στο Νησί μας.

Από την άλλη πλευρά, το Α.Τ. Χερσονήσου αστυνομεύει με 40 μόλις αστυνομικούς έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους του Νομού Ηρακλείου καθώς είναι το Τμήμα που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο Νομό μας ξεπερνώντας σε αριθμό τουριστών τους 250.000 χιλιάδες.

Τέλος, το Α.Τ. Μαλεβιζίου Ηρακλείου αστυνομεύει περιοχή με πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και με μεγάλη συσσώρευση τουριστών με παρούσα δύναμη 50% λιγότερη της Οργανικής της δύναμης. Η Υπηρεσία αυτή δεν ενισχύθηκε αντιθέτως αποδυναμώθηκε και έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στο ένστολο δυναμικό.

Για τους λόγους αυτούς η Ε.Α.Υ.Ν.Η. αιτείται την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τη διόρθωση αυτής της αδικίας, είτε με τροποποίηση της παραπάνω σχετικής διαταγής είτε με έκδοση νεότερης που θα περιλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες.

«Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις έχουμε επισημάνει την έλλειψη προσωπικού στα συγκεκριμένα τμήματα και την ανάγκη στελέχωσης τους μέσω αποσπάσεων. Η επαρκής ενίσχυσή τους είναι απαραίτητη πρωτίστως για την ασφάλεια των περιοχών», τονίζει ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, να εξετάσει την επιστολή και να τους ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση