HomeHL-PsilaΒρετανός ερωτεύτηκε και το έσκασε με την 22χρονη Ουκρανή πρόσφυγα που φιλοξενούσε σπίτι του

Βρετανός ερωτεύτηκε και το έσκασε με την 22χρονη Ουκρανή πρόσφυγα που φιλοξενούσε σπίτι του

Ο Garnett είπε ότι «κάτι μέσα μου έκανε κλικ» και είπε στη σύζυγό του «αν φύγει αυτή, θα φύγω κι εγώ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρετανός έφυγε από το σπίτι του μαζί με την Ουκρανή πρόσφυγα που φιλοξενούσε σπίτι του, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και παράτησε σύξυλη την οικογένειά του.

Πέτρα του σκανδάλου η Sofiia Karkadym, η 22χρονη Ουκρανή που έφυγε από τη Λβιβ και μετακόμισε στη Bρετανία αναζητώντας ασφάλεια μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα της. Βρήκε καταφύγιο στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο σπίτι του 29χρονου Tony Garnett και της συζύγου του Lorna στο Bradford. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζί δυο παιδιά, είναι μικρής ηλικίας και αποφάσισαν από κοινού να ανοίξουν το σπίτι τους προσφέροντας καταφύγιο σε έναν Ουκρανό πρόσφυγα.

Ο Tony είπε στη Sun ότι «ήθελε να κάνει το σωστό» σε ότι αφορά την επιλογή τους να φιλοξενήσουν κάποιον Ουκρανό πρόσφυγα και ότι η Sofiia ήταν το πρώτο άτομο με το οποίο επικοινώνησε μέσω σελίδας του Facebook, στο πλαίσιο του βρετανικού προγράμματος για παροχή στέγης σε Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Αποφάσισα ότι ήταν σωστό να δώσω στέγη σε κάποιον Ουκρανό και να τον βοηθήσω ενώ βρισκόταν σε απελπιστική ανάγκη. Η Σοφία με ξεπλήρωσε έτσι που της έδωσα ένα σπίτι», λέει τώρα γεμάτη πίκρα η απατημένη σύζυγος.

Η πέτρα του σκανδάλου Sofiia Karkadym, η οποία εργάζεται ως διευθύντρια πληροφορικής, πέταξε στο Μάντσεστερ στις 4 Μαΐου, αφού περίμενε επί εβδομάδες στο Βερολίνο για να εγκριθεί η βίζα της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως περιγράφει σήμερα η Daily Mail, ο κ. Garnett ερωτεύτηκε γρήγορα τη φιλοξενούμενή του και εγκατέλειψε τη σύζυγό του για χάρη της μετά από δέκα ημέρες φιλοξενείας, μετακομίζοντας μαζί της στο σπίτι των γονιών του.

«Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Μου άρεσε η οικογένεια. Περνούσα πολύ χρόνο με τη Λόρνα και προσπάθησα να τη βοηθήσω. Αλλά εκείνη ήταν διπρόσωπη. Οι συνεχείς υποψίες της, η ένταση, απλά έσπρωξαν εμένα και τον Tony πιο κοντά. Δημιούργησε αυτή την κατάσταση υπονοώντας συνεχώς ότι κάτι συνέβαινε ενώ δεν συνέβαινε. Οπότε αυτή φταίει γι’ αυτό», δήλωσε η νεαρή Ουκρανή στη Sun.

Χθες, η Lorna Garnett ξέσπασε οργισμένη για το γεγονός ότι άφησε την Ουκρανή να μπει στο σπίτι της. Δήλωσε συντετριμμένη από τη στιγμή που ο σύζυγός της αποφάσισε να την αφήσει για την φιλοξενούμενή τους.

Μιλώντας στη Sun on Sunday, η Garnett είπε ότι πιστεύει πως η κ. Karkadym «έβαλε στο στόχαστρό της τον Anthony από την αρχή, αποφάσισε ότι τον ήθελε και τον πήρε». Και πρόσθεσε: «Δεν την ενδιέφερε η καταστροφή που άφησε πίσω της. Όλα όσα ήξερα ανατράπηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες».

Η Garnett δήλωσε στην εφημερίδα ότι είχε επιφυλάξεις για τη φιλοξενεία της νεαρής γυναίκας, αλλά θεώρησε ότι ήταν το σωστό, αφού είδε την «τρομακτική» κατάσταση στην Ουκρανία στις ειδήσεις.

Από την πλευρά του ο Tony Garnett δήλωσε ότι αυτός και η φιλοξενούμενή του τα βρήκαν γρήγορα, η εξάχρονη και η τρίχρονη κόρη του την συμπάθησαν επίσης, όχι όμως και η επί 10 χρόνια σύζυγός του. Καθώς μιλούσε σλοβάκικα επικοινωνούσε καλύτερα με την φιλοξενούμενή του από την Ουκρανία, καθώς παρότι διαφορετικές οι γλώσσες είχαν κοινά στοιχεία και μπορούσε να υπάρξει επικοινωνία. Αυτό βέβαια έκανε την σύζυγό του να μην καταλαβαίνει τι έλεγαν!

Καθώς περνούσαν οι μέρες, η Karkadym συναντούσε τον Garnett στο γυμναστήριο και μιλούσαν στο τηλέφωνο ενώ εκείνος ήταν στο αυτοκίνητό του. Την ίδια ώρα άρχισαν να έχουν στενότερη επαφή στο σπίτι.

«Στο σπίτι συνειδητοποίησα ότι βρίσκαμε δικαιολογίες για να αγγίζουμε και να ακουμπάμε ο ένας τον άλλον, ήταν φλερτ, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό δεν συνέβη σε εκείνη τη φάση», είπε.

«Αν και ήταν αρκετά αθώο, προκαλούσε καυγάδες. Μπορώ να το καταλάβω. Όταν επέστρεφα σπίτι το βράδυ η Karkadym ήταν εκείνη που είχε ετοιμάσει γεύμα για να το δοκιμάσω».

Καθώς το ζευγάρι ερχόταν όλο και πιο κοντά, η σύζυγός του έγινε «πολύ ζηλιάρα», λέει ο Garnett, και άρχισε να αναρωτιέται γιατί η Karkadym τον ακολουθούσε συνέχεια.

«Η ατμόσφαιρα γινόταν πολύ άσχημη και η Σοφία μου είπε ότι δεν ήξερε αν μπορούσε να συνεχίσει να ζει μαζί μας υπό αυτές τις συνθήκες», είπε εξηγώντας ότι από την αρχή η σύζυγός του είχε αντιρρήσεις ως προς το αν θα πρέπει να φιλοξενήσουν κάποιον πρόσφυγα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τα δυο τους κορίτσια θα έπρεπε να μετακομίσουν και να μείνουν μαζί στο ίδιο υπνοδωμάτιο.

Τα πράγματα έφτασαν στο μη περαιτέρω μετά από έναν εκρηκτικό καβγά μεταξύ των δύο γυναικών, που άφησε την Karkadym να κλαίει και να λέει ότι αισθάνεται πλέον ότι δεν μπορεί να ζει σε αυτό το σπίτι.

Ο Garnett είπε τότε ότι «κάτι μέσα μου έκανε κλικ» και είπε στη σύζυγό του «αν φύγει αυτή, θα φύγω κι εγώ».

Το ζευγάρι στη συνέχεια μάζεψε τις βαλίτσες του και μετακόμισε στους γονείς του Garnett, ενώ ήδη ψάχνουν το δικό τους σπίτι για να μετακομίσουν.

Μετά το τέλος της 10ετούς σχέσης τους μέσα σε μόλις 10 ημέρες, ο Tony δηλώνει ότι αισθάνεται άσχημα και ότι η σύζυγός του δεν φταίει.

«Λυπάμαι πολύ για όσα περνάει η Lorna, δεν έφταιγε εκείνη και δεν πρόκειται για κάτι που έκανε λάθος. Ποτέ δεν αποφασίσαμε να το κάνουμε αυτό, δεν ήταν προγραμματισμένο και δεν θέλαμε να πληγώσουμε κανέναν».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση