HomeHL-WorldΕυλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Σκωτία

Ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Σκωτία

Τα συνολικά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνουν τα 21

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων έφτασε, πλέον, και στη Σκωτία, όπως ανέφεραν τη Δευτέρα οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, με το βάρος να έχει πέσει, πλέον, στην ιχνηλάτηση των επαφών του.

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του ασθενή – που θεωρείται ότι είναι ο 21ος στο συνεχώς αυξανόμενο ξέσπασμα της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας πρόκειται να ανακοινώσουν ακόμη περισσότερα κρούσματα αργότερα σήμερα, αφού προειδοποίησαν ότι «τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη».

Ο Σάιμον Κλαρκ, επικεφαλής γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, υποστήριξε ότι είναι «επιφυλακτικός», αλλά «σίγουρα δεν ανησυχεί» για τη δυνατότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να διαχειριστεί την εξάπλωση του ιου, ο οποίος είχε μολύνει μέχρι χθες 20 Βρετανούς, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.

Ο κ. Κλαρκ δήλωσε: «Δεν είμαστε σίγουρα σε θέση να ανησυχήσουμε το κοινό ότι πρόκειται για κάποια επανάληψη της Covid, διότι σίγουρα δεν φαίνεται να πλησιάζει στα ίδια επίπεδα σοβαρότητας».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση