HomeHL-WorldΠόλεμος στην Ουκρανία: Βρετανός εγκατέλειψε σύζυγο και παιδιά για τα μάτια 22χρονης Ουκρανής που φιλοξενούσε στο σπίτι του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρετανός εγκατέλειψε σύζυγο και παιδιά για τα μάτια 22χρονης Ουκρανής που φιλοξενούσε στο σπίτι του

Ένα «love story» 10 ημερών διέλυσε ένα γάμο 10 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια νέα ζωή στο πλευρό της 22χρονης Ουκρανής Σοφίας Καρκάντιμ αποφάσισε να ξεκινήσει ο 29χρονος Βρετανός Τόνι Γκάρνετ, παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, έξι και τριών ετών.

Η ιστορία των δύο ερωτευμένων δεν θα προκαλούσε εντύπωση και δεν θα γινόταν πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο αν η νεαρή, ξανθιά Ουκρανή δεν ήταν πρόσφυγας στην οποία το ζευγάρι των Βρετανών προσέφερε φιλοξενία ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης Τζόνσον για προσφορά στέγης σε πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Homes for Ukraine» (Σπίτια για την Ουκρανία) σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να προσφέρουν στέγη σε Ουκρανούς πρόσφυγες. Οι Βρετανοί που μπαίνουν στο πρόγραμμα αποζημιώνονται με 350 λίρες τον μήνα υπό την προϋπόθεση πως θα παράσχουν φιλοξενία σε πρόσφυγες για, τουλάχιστον, έξι μήνες. Το ποσό είναι αφορολόγητο

Στις αρχές Μαΐου η νεαρή Ουκρανή από την πόλη Λβιβ, μετά από συνεννόηση με τον Γκάρνετ μέσω Facebook ταξίδεψε αρχικά στο Βερολίνο και όταν εγκρίθηκε η βίζα της βρέθηκε στο Μπράντφορντ και φιλοξενήθηκε στο σπίτι του Τόνι και της Λόρνα Γκάρνετ, οι οποίοι έδωσαν στην 22χρονη το ένα από τα δύο δωμάτια των παιδιών τους.

Όμως, μόλις μέσα σε 10 μέρες από την άφιξη της Σοφίας στην οικία της οικογένειας Γκάρνετ ο Τόνι δήλωσε ερωτευμένος με την νεαρή γυναίκα και την πήρε για να ζήσουν τον έρωτά τους μακριά από την σύζυγο και τα παιδιά του. Όπως ο ίδιος δήλωσε στον βρετανικό Τύπο το ερωτευμένο ζευγάρι έχει μετακομίσει στους γονείς του 29χρονου άνδρα ενώ παράλληλα αναζητά δικό του σπίτι.

Ένα «love story» 10 ημερών διέλυσε ένα γάμο 10 ετών

Η Σοφία, που είναι IT manager, δήλωσε πως μόλις είδε τον Τόνι, που εργάζεται ως φύλακας σε κτήριο, αμέσως της άρεσε και υποστήριξε πως τώρα οι δυό τους ζουν το δικό τους «love story». Από την πλευρά της η 28χρονη απατημένη σύζυγος, που μετά από 10 χρόνια γάμου βλέπει την οικογένειά της να διαλύεται μέσα σε 10 μέρες, δήλωσε πως αισθάνεται προδομένη και υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή που η 22χρονη πήγε στο σπίτι του ζευγαριού «έβαλε στο μάτι» τον 29χρονο άνδρα.

«Έβαλε στο μάτι τον Άντονι από την αρχή, αποφάσισε πως τον ήθελε και τον πήρε», δήλωσε η Λόρνα Γκάρνετ στην Sun της Κυριακής. Η ίδια, ανέφερε στην εφημερίδα πως αρχικά είχε ενδοιασμούς για να δεχτούν στο σπίτι τους πρόσφυγες από την Ουκρανία αλλά γνωρίζοντας πως στην εμπόλεμη χώρα η κατάσταση είναι τραγική για τους ανθρώπους αποφάσισε να κάνει το σωστό και να προσφέρει στέγη και βοήθεια σε κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη. «Και με αυτό τον τρόπο με ξεπληρώνει η Σοφία…», δήλωσε η απατημένη σύζυγος.

Η Λόρνα Γκάρνετ ανέφερε πως ολόκληρη η ζωή της ανατράπηκε μέσα σε λίγες μέρες ενώ υποστήριξε πως δεν ξέρει τι θα έκανε αν δεν είχε στο πλευρό της τους φίλους της, οι οποίοι την στηρίζουν κάθε λεπτό στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Η Λόρνα περιέγραψε πώς ήταν η ζωή στο σπίτι μετά την άφιξη της 22χρονης Ουκρανής. Ο Τόνι μιλάει την σλοβακική γλώσσα που μοιάζει με τα ουκρανικά και έτσι εκείνος και η νεαρή φιλοξενούμενη μιλούσαν μπροστά στην σύζυγό του χωρίς εκείνη να καταλαβαίνει τι λένε, παρόλο που η Σοφία μιλάει πολύ καλά αγγλικά.

Πάντως, ο 29χρονος επέρριψε ευθύνες στην σύζυγό του για τον χωρισμό τους αφού την κατηγόρησε πως έκανε σκηνές ζηλοτυπίας όταν η Σοφία του μαγείρευε ή όταν εκείνος φλέρταρε με την 22χρονη.

«Στο σπίτι βρίσκαμε δικαιολογίες για να αγγίζουμε και να χαϊδεύουμε ο ένας τον άλλο, υπήρχε πολύ φλερτ αλλά δεν συνέβη τίποτα περισσότερο από αυτό το πρώτο διάστημα», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο Τόνι.

Ο ίδιος, αποκάλυψε πως οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν να καβγαδίζουν και μια μέρα η Σοφία ξέσπασε σε κλάματα και θέλησε να φύγει από το σπίτι. Τότε, όπως λέει ο Τόνι, πήρε την απόφαση να φύγει και εκείνος με την Ουκρανή πρόσφυγα, αφού είναι μαζί της πολύ ερωτευμένος, αν και λυπάται για όσα περνάει η σύζυγός του… «Δεν είναι κάτι που το είχαμε αποφασίσει εκ των προτέρων, δεν το είχαμε προσχεδιάσει και δεν θέλαμε να πληγώσουμε κανέναν», ανέφερε ο νεαρός Βρετανός.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση