HomeHL-9Σημαντική βελτίωση του καιρού στην Κρήτη -Πότε ξεπερνά ο υδράργυρος τους 30°C

Σημαντική βελτίωση του καιρού στην Κρήτη -Πότε ξεπερνά ο υδράργυρος τους 30°C

Έρχεται πρόωρο καλοκαίρι μέσα στην άνοιξη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βελτιωμένος εμφανίζεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης για σήμερα Σάββατο 21/5.

Βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά και παροδικά στα ορεινά και ανατολικά της Κρήτης το Σάββατο αλλά και την Κυριακή το πρωί. Στο υπόλοιπο τμήμα του νησιού οι θυελλώδεις άνεμοι κόπασαν ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός.

«Την Κυριακή η βελτίωση του καιρού αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Ο καιρός επιστρέφει σε καλοκαιρινά επίπεδα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και μεγάλη διαφορά στον υδράργυρο μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής» αναφέρει στο cretapost o Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Μετεωρολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιώργος Παπαβασιλείου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει 2-3 βαθμούς Κελσίου και θα κυμανθεί μεταξύ 22-23°C ενώ την Κυριακή θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας και θα ξεπεράσουμε και τους 28-29°C.

Την Δευτέρα 23/5 θα πλησιάσουμε τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Παρόμοια εικόνα αναμένεται και την Τρίτη με ελαφρώς πιο υψηλές θερμοκρασίες (1-2 βαθμούς Κελσίου) ενώ η κορύφωση της καλοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη 25/5.

Διαφήμιση
Διαφήμιση