HomeΚΡΗΤΗΈνας άστεγος με γούστο: Έστησε το νοικοκυριό του κάτω από την… γέφυρα

Ένας άστεγος με γούστο: Έστησε το νοικοκυριό του κάτω από την… γέφυρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άστεγος ετών 53, ο κύριος Γιώργος, ο οποίος παρά τις αντιξοότητες της ζωής δεν φαίνεται να το βάζει κάτω.

Μέχρι και πριν 5 χρόνια περίπου ο κύριος Γιώργος δούλευε στις επισκευές πλοίων, μία καλή δουλειά που του έδινε αρκετά χρήματα.

ASTEGOS2

Ωστόσο, οι συγκυρίες αλλά και οι περιστάσεις – όπως ο ίδιος εξομολογείται στο cretapost– τον έκαναν να χάσει  και τη στέγη που μέχρι πρότινως είχε.

«Οι περιστάσεις και οι αντιξοότητες με έκαναν πριν πέντε χρόνια να ζήσω σ’ ένα σπίτι στο Ηράκλειο που ήταν εγκαταλελειμένο. Πριν δύο βδομάδες περίπου ήρθαν οι μπουλντόζες για να το γκρεμίσουν και στη θέση τους να υψώσουν μία πολυκατοικία. Πήρα τα πράγματα που είχα μέσα, όλα μου τα υπάρχοντα κι έφυγα», μας εξιστορεί ο κύριος Γιώργος.

ASTEGOS6

Βρήκε θαλπωρή κάτω από τη γέφυρα

Το νέο του σπίτι πλέον είναι κάτω από τη νέα γέφυρα της Κνωσού. Ο κύριος Γιώργος έχει βρει μία γωνιά κι έχει τοποθετήσει εκεί τα υπάρχοντά του με… γούστο. Είναι πολύ προσεγμένα και πολύ καθαρά.

«Βρήκα αυτό το μέρος που είναι δροσερό. Έφερε τα ρούχα μου, ένα μονό κι ένα διπλό κρεβάτι που είχα, ένα τραπεζάκι, τα κατσαρολικά μου και τα βιβλία μου. Πλέον το σπίτι μου για την ώρα τουλάχιστον είναι εδώ», επισημαίνει σχετικά ο κ. Γιώργος.

 

Οι Ηρακλειώτες βοηθούν

Η κρίση έφερε πολλά κακά στην Ελλάδα και το Ηράκλειο αλλά έφερε και κάποια καλά. Ένα απ’ αυτά είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά.

Αυτό διαπιστώνεται και από την προσωπική ιστορία του κυρίου Γιώργου καθώς περααστικοί αλλά και διάφορες γυναίκες πηγαίνουν καθημερινά κάτω από την γέφυρα της Κνωσού και προσφέρουν φαγητά αλλά και διάφορα άλλα είδη πρώτης ανάγκης στον κ. Γιώργο.

ASTEGOS4

«Ευτυχώς έρχονται εδώ άνθρωποι περαστικοί και μη και μου φέρνουν ένα πιάτο φαγητό και μπορώ να φάω. Καθημερινά πηγαίνω στο λιμάνι και κάνω βόλτες ενώ το βράδυ επιστρέφω εδώ στη γέφυρα για να ξεκουραστώ», αναφέρει σχετικά ο κ. Γιώργος.

ASTEGOS3

Ανάγκη για δουλειά

Μεγάλη ανάγκη για δουλειά έχει ο κύριος Γιώργος ο οποίος μέσω του cretapost κάνει έκκληση για όποιον έχει οποιαδήποτε δουλειά του να προσφέρει.

ASTEGOS5

«Εγώ ήμουν στις επισκευές τον πλοίων. Δούλευα με εταιρίες που μας έστελναν σε διάφορα μέρη του κόσμου για να επισκευάζουμε πλοία. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχω δουλειά και την χρειάζομαι. Αν υπάρχει κάτι, οπουδήποτε, θα ήθελα να πάω να δουλέψω. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να με βρει κάτω από τη γέφυρα της Κνωσού», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Γιώργος ο οποίος είχε – όπως ο ίδιος αναφέρει – κάποτε μία οικογένεια αλλά τώρα με τους δύο γιους του μιλάει περιστασιακά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση