HomeHL-TOPΚρητικός απέσπασε με απάτη 32.550 από θύματα σε όλη την Ελλάδα

Κρητικός απέσπασε με απάτη 32.550 από θύματα σε όλη την Ελλάδα

4 θύματα σε Θεσσαλονίκη, Άνδρο, Σπέτσες και Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τεράστιο ποσό των 32.550 ευρώ κατόρθωσε να αποσπάσει ιδιαίτερα επιτήδειος δράστης από την Κρήτη από τα ανυποψίαστα θύματα του μέσα με μόλις 14 ημέρες (από 10/1 έως 24/1/22).

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, Ηρακλειώτης 61 ετών κατάφερε να εξαπατήσει τέσσερα θύματα σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Σπέτσες καθώς και στην Άνδρο.

Ο δράστης φέρεται να έπαιρνε τηλέφωνο τα θύματα και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα αποτελεσματικά την πειθώ του κατάφερνε να πείθει τα υποψήφια θύματα ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και ότι μπορεί μέσω απόστασης να επιδιορθώσει την βλάβη του υπολογιστή τους.

Εκείνοι, και στις τέσσερις περιπτώσεις, εντελώς ανυποψίαστοι κατέβαζαν το Team Viewer στον υπολογιστή τους και του έδιναν τους κωδικούς του προγράμματος με αποτέλεσμα ο 61χρονος να αποκτά πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του καθενός εξ αυτών.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να μεταφέρει συνολικά το ποσό των 32.550 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων στον… προσωπικό του λογαριασμό. Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον, η υπόθεση εξιχνιάστηκε, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μαλεβιζίου και πλέον διενεργείται σχετική προανάκριση, ενώ δικογραφία έχει σχηματιστεί και στα Α.Τ. Σπετσών, Άνδρου και Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, μετά από έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής αλλά και στικάκια. Η υπόθεση τέλος βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση