HomeHL-GreeceΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη αρχίζει απόψε το συνέδριο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη αρχίζει απόψε το συνέδριο

Χαιρετισμοί από Κ.Σημίτη, Γ.Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλο για διπλό μήνυμα: ενότητας και μεσαίου χώρου. Την Κυριακή η εκλογή νέας Κ.Ε. και η παρουσίαση του εμβλήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σε μία χρονική στιγμή που αναζωπυρώνεται η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, με διαρροές από τον κυβερνητικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανοίγει απόψε την αυλαία του τριήμερου συνεδρίου του, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Τις εργασίες θα ανοίξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ οι χαιρετισμοί του Κώστα Σημίτη (απόψε) και των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου (αύριο) θα επιχειρηθεί να στείλουν διπλό μήνυμα: πρώτον της ενότητας και, δεύτερον, της απεύθυνσης στον περίφημο μεσαίο χώρο, σημαντικό τμήμα του οποίου φαίνεται ότι εγκαταλείπει εκλογικά τη ΝΔ και αναζητεί κεντρώα στέγη.

Η παρουσία του κ. Βενιζέλου σε κομματική διαδικασία (και δη, στην “κορυφαία” συνεδριακή) είναι η πρώτη μετά την απομάκρυνσή του από το κόμμα το 2019.

Ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του αναμένεται να αναπτύξει την πολιτική των “ίσων αποστάσεων”, καθώς αφενός θα ασκήσει σκληρή κριτική στην “δεξιά κυβέρνηση” και, αφετέρου, θα σημειώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί δύναμη που μπορεί να μετάσχει σε σοσιαλδημοκρατική κυβερνητική λύση.

Ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι ότι ανάμεσα στις ευρωπαϊκές προσωπικότητες που θα απευθύνουν χαιρετισμό στο συνέδριο είναι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα και ο Σεργκέι Στάνισεφ, πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES): και οι τρεις είχαν απευθύνει χαιρετισμό και στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η αποψινή έναρξη του συνεδρίου θα είναι “ανοικτή” στους φίλους του κόμματος και θα πάρει χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης.

“Περιμένουμε να είναι ένα ανοιχτό Συνέδριο. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια, στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά χθες (στον Σκάι) ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί και το νέο έμβλημα του κόμματος, που θα είναι μεν ο πράσινος ήλιος, αλλά θα εμφανίζονται και οι τίτλοι “ΠΑΣΟΚ” και “Κίνημα Αλλαγής”.

Τα “τραπέζια” συζήτησης

Οι θεματικές συζητήσεις που θα διεξάγονται παράλληλα αύριο είναι:

Ταμείο Ανάκαμψης (11:00-12:00) με ομιλητές: Γιάννη Καλογήρου, Ομότιμος Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής ΕΜΠ και Φίλιππο Σαχινίδη, πρώην Υπουργός Οικονομικών. Συντονίζει η Αναστασία Σιμητροπούλου, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σύγχρονο κοινωνικό κράτος και πολιτικές για την κοινωνική κατοικία (12:30-13:30) με ομιλητές: Μαρίνα Γκονσάλβες, Υφ. Υποδομών υπεύθυνη για την Κοινωνική Στέγη στην Πορτογαλία, Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση & Πρόεδρος High Level Group ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, πρώην Επίτροπος και Υπουργός. Συντονίζει ο Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Brain Drain (14:00-15:00) με ομιλητές: Ελένη Χρονοπούλου, Δικηγόρος, Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Παναγιώτη Βαλλιανάτο, Δικηγόρος, Γιώργο Τσούμα, Συντονιστής Δικτύων Νεολαίας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής. Συντονίζει η Αναστασία Σιμητροπούλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση