HomeΚΡΗΤΗΟ Γιάννης Κουράκης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Γιάννης Κουράκης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι μνήμες των Ελλήνων στρέφονται στον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού και τη Γενοκτονία που υπέστη από βάρβαρες τουρκικές δυνάμεις.

Τιμούμε για μια ακόμη χρονιά τα θύματα της εθνοκάθαρσης που εξανάγκασε ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνισμού να εγκαταλείψει τις αρχέγονες εστίες του και να πάρει το σκληρό δρόμο της προσφυγιάς.

Οι ανελέητες σφαγές και οι διωγμοί, έφεραν τους Ποντίους αδελφούς μας στην αγκαλιά της μητέρας Πατρίδας.

Κατόρθωσαν μάλιστα, ξεπερνώντας τους εφιάλτες και τα μαρτύρια που υπέστησαν, να ενσωματωθούν με τρόπο υποδειγματικό στον εθνικό κορμό και να αποτελέσουν ένα αδιάσπαστο και αδιαίρετο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Άνθρωποι εργατικοί, δημιουργικοί και φιλοπρόοδοι, διακρίθηκαν στους ειρηνικούς αγώνες για την ανάπτυξη της πατρίδας μας, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ήθη και έθιμα του Πόντου και τον πολιτισμό τους.

Όλοι οι Έλληνες σήμερα, συναισθανόμαστε απόλυτα το χρέος μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την πλήρη, διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που θα αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα, θα καταδικάσει την βαρβαρότητα  και θα δικαιώσει τους αγώνες για την ελευθερία και την πρόοδο των λαών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση