HomeHL1-WorldΕρντογάν: Συνεχίζει τα «παζάρια» – Επιμένει στο «όχι» για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Συνεχίζει τα «παζάρια» – Επιμένει στο «όχι» για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Νέα δήλωση από τον Τούρκο πρόεδρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα δήλωση για τη στάση της Τουρκίας έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ από τη μεριά της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στο «όχι» στην ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.


Ο Ερντογάν συνομίλησε με νέους της Τουρκίας σε σχέση με τη στάση της χώρας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό του ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε πώς προσεγγίζει η γειτονική χώρα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Τα προαπαιτούμενα του Ερντογάν

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος αύξησε τις απαιτήσεις του, όπως τις παρουσίασε τουλάχιστον σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, και μπλόκαρε – έστω και σε αρχικό στάδιο – την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, εκτροχιάζοντας τις ελπίδες τους για ταχεία συμπερίληψη στη νατοϊκή «ομπρέλα».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, έθεσε δύο βασικά αιτήματα: να σταματήσουν η Φινλανδία και η Σουηδία την υποτιθέμενη υποστήριξή τους προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και να άρουν την απαγόρευση εξαγωγών όπλων που επέβαλαν τον Οκτώβριο του 2019 μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση