HomeΚΡΗΤΗΑλλάζει όψη ο υπαίθριος χώρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Θερίσου

Αλλάζει όψη ο υπαίθριος χώρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Θερίσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 08 Αυγούστου 2014, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου »ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΘΕΡΙΣΟΥ» .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 265.350,00€, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και  συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και η εκτέλεση του έχει ορισθεί σε έξι (6) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το ευρύτερο έργο αφορά ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου Δήμου Χανίων, για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα 7 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης» και στο Κ.Θ.Π. 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

“Η μελέτη επικεντρώνεται στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου όπου δεν υπάρχει σήμερα καμία διαμόρφωση και στην βελτίωση της προσβασιμότητας του Μουσείου λαμβάνοντας υπόψη την κίνηση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα ή  προβλήματα όρασης. Σκοπός της τεχνικής μελέτης είναι αρχικά ο σχεδιασμός και η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου, για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και υπαίθριων εκδηλώσεων και παράλληλα η αισθητική βελτίωσή τους ώστε να εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό τοπίο.

Αναλυτικά αναφέρω ότι με την ολοκλήρωση των έργων:

α) στην αυλή εισόδου του Μουσείου,

•          θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες  προς το Μουσείο και προς την αυλή των Βυζαντινών ναών ώστε να ενοποιούνται  τα σημεία με τουριστικό ενδιαφέρον,

•          θα δημιουργηθεί υπαίθριο καθιστικό με κοινόχρηστο δημόσιο χαρακτήρα που να μπορεί να λειτουργεί και έξω από τα όρια του Μουσείου και των Βυζαντινών μνημείων,

•          θα κατασκευαστεί η υποδομή και οργάνωση χώρου για την τοποθέτηση των εξωτερικών εκθεμάτων,

β) στην αυλή του κτιρίου  ,

•          θα οργανωθεί ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου για την εξυπηρέτηση  μικρών υπαίθριων εκδηλώσεων ,

•          θα εξομαλυνθεί το φυσικό ανάγλυφο και

•          θα  κατασκευαστεί η υποδομή και οργάνωση χώρου για την τοποθέτηση των εξωτερικών εκθεμάτων.” ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

“ Το έργο αυτό μαζί με το προηγούμενο που υπογράφηκε την Δευτέρα 04 Αυγούστου θα συμβάλει στην ανάδειξη του χώρου και αφενός μεν θα επηρεάσει θετικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων αφετέρου δε θα κάνει την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών” ανέφερε η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια για τεχνικά θέματα, Νάνσυ Αγγελάκη

“ Εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία του Θερίσου είμαι ικανοποιημένος που υπογράφηκε σήμερα το 3ο σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην ανάπλαση της ιστορικής περιοχής μας” ανέφερε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θερίσου Αθανάσιος Φυτουράκης

Κατά δήλωση του αναδόχου τα έργα θα ξεκινήσουν στα μέσα του Σεπτέμβρη λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης της περιοχής και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 6 μηνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση