HomeHL-9Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη

Προσοχή στα πελάγη συστήνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για σήμερα Πέμπτη 19/5, θα επικρατήσουν τα κάτωθι φαινόμενα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 7-8 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8-24 βαθμών Κελσίου.

Προειδοποίηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο

«Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα», αναφέρει στην ανακοίνωση του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πιο αναλυτικά, από σήμερα «κατά τις πρωινές ώρες περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού ενώ στα νότια τμήματα θα παρατηρηθούν μόνο νεφώσεις» αναφέρει στο cretapost o Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Μετεωρολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιώργος Παπαβασιλείου.

«Το σημαντικότερο στοιχείο για την Κρήτη είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου, οπότε η μέγιστη δεν αναμένουμε να ξεπεράσει τους 18-20 βαθμούς» επισημαίνει ο κ. Παπαβασιλείου.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι «θα έχουμε θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφώρ ενώ στα ηπειρωτικά η ταχύτητα των ανέμων θα κυμαίνεται στα 7-8 μποφώρ στο βόρειο τμήμα του νησιού».

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ από το Σάββατο και έπειτα η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο και επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Επιπλέον, από την Δευτέρα ο υδράργυρος αναμένεται να υπερβεί τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου στα νότια τμήματα του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση