HomeHL-9Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Πόσο διαρκεί η κακοκαιρία - Πότε φτιάχνει ο καιρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων είναι η πρόγνωση του καιρού από σήμερα και για περίπου δύο 24ώρα.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα «κατά τις πρωινές ώρες περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού ενώ στα νότια τμήματα θα παρατηρηθούν μόνο νεφώσεις» αναφέρει στο cretapost o Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Μετεωρολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιώργος Παπαβασιλείου.

Δύο ημέρες διαρκεί η μίνι κακοκαιρία

«Το σημαντικότερο στοιχείο για την Κρήτη είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου, οπότε η μέγιστη δεν αναμένουμε να ξεπεράσει τους 18-20 βαθμούς» επισημαίνει ο κ. Παπαβασιλείου.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι «θα έχουμε θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα (δυτικά, νότια και ανοιχτά στα ανατολικά) πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφώρ ενώ στα ηπειρωτικά η ταχύτητα των ανέμων θα κυμαίνεται στα 7-8 μποφώρ στο βόρειο τμήμα του νησιού».

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ από το Σάββατο και έπειτα η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο και επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Επιπλέον, από την Δευτέρα ο υδράργυρος αναμένεται να υπερβεί τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου στα νότια τμήματα του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση