HomeHL-9ΠαΓΝΗ: Καλά στην υγεία του ο 64χρονος που προσβλήθηκε από candida auris

ΠαΓΝΗ: Καλά στην υγεία του ο 64χρονος που προσβλήθηκε από candida auris

Η περιπέτεια της υγείας του και πως εντοπίστηκε το μικρόβιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλά στην υγεία του είναι ο 64χρονος που προσβλήθηκε από το μύκητα Candida auris, ο οποίος παραμένει για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο μύκητας ανιχνεύθηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στον 64χρονο ασθενή ο οποίος έφτασε στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις ως διακομιδή από άλλο νοσοκομείο της Κρήτης.

Μάλιστα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης αναφέρει ότι «όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών».

Ταυτόχρονα εμφανίζεται καθησυχαστικός και επισημαίνει ότι «ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο 64χρονος τέθηκε σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του».

Η περιπέτεια της υγείας του και πως εντοπίστηκε το μικρόβιο

Ο 64χρονος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο αρχικά με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και η νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κρίθηκε επιβεβλημένη από τους θεράποντες ιατρούς.
Στο ΠαΓΝΗ όμως δεν υπήρχε κενό κρεβάτι και έτσι οι γιατροί σε συνεννόηση με το νοσοκομείο Ρεθύμνου αποφάσισαν τη μεταφορά του εκεί.

Ο ασθενής νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου και μόλις η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε διεκομίσθη και πάλι στο ΠαΓΝΗ.

Ο 64χρονος Ηρακλειώτης ανέβασε πυρετό και στον εργαστηριακό έλεγχο οι γιατροί ανακάλυψαν τον μύκητα. Ο ασθενής δεν είχε κανένα σύμπτωμα εξαιτίας της μόλυνσης του από την Candida auris.

Διαφήμιση
Διαφήμιση