HomeHL-WorldΔηλητηριώδη πρωτοσέλιδα σε ρωσικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Δηλητηριώδη πρωτοσέλιδα σε ρωσικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

«Η Ελλάδα κάνει λόμπι κατά της Τουρκίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτενή αφιερώματα κάνει ο ρωσικός Τύπος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, με έμφαση στον σχεδιασμό για αγορά μαχητικών F-35.

Το δημοφιλές ρωσικό δίκτυο RT έχει πρώτο θέμα την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, ενώ υπάρχουν αναφορές και στο «λόμπι» που προσπαθεί να αποτρέψει τους Αμερικανούς από το να προχωρήσουν στη συμφωνία αναβάθμισης των τουρκικών F-16.

Πρώτο θέμα στο RT η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Με τίτλο «Η Ελλάδα αναζητά όπλα αιχμής από τις ΗΠΑ», το RT αναφέρει ότι «η Αθήνα εκφράζει την επιθυμία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των F-35 και κάνει προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να αναβαθμίσει τον δικό της εναέριο στόλο».

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τα F-35, προσθέτοντας ότι κατηγορεί την Τουρκία για υπονόμευση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο. «Τον Απρίλιο η Ελλάδα και η Τουρκία αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβιάσεις του εναερίου χώρου τους», εκτιμά το ρωσικό δίκτυο, εξισώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο… θύτη και θύμα.

Φιλοξενείται επίσης η ακόλουθη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Το τελευταίο πράγμα που θέλει το ΝΑΤΟ, την εποχή που που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας, είναι ακόμη μια εστία αστάθειας, στην νοτιοανατολική του πτέρυγα. Σας ζητώ να το λάβετε αυτό υπόψη σας, όταν λαμβάνετε τις αποφάσεις σας για τους εξοπλισμούς χωρών της ανατολικής Μεσογείου».

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται το ιστορικό με την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και το βέτο για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αναφέρεται επίσης ότι Τούρκοι αξιωματούχοι θα βρεθούν στην Ουάσινγκτον, για να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τη συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση