HomeΚΡΗΤΗΠαγκρήτια πορεία στη Σούδα από τους εκπαιδευτικούς

Παγκρήτια πορεία στη Σούδα από τους εκπαιδευτικούς

Λεωφορείο από το Ηράκλειο στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Παγκρήτια Πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, την Κυριακή 22 Μάη, και καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά.

Για διευκόλυνση της μετακίνησης, η Ένωση θα μισθώσει λεωφορείο προς τα Χανιά και τη Σούδα. Αναχώρηση την Κυριακή 22 Μάη, 9:00πμ από Πλατεία Ελευθερίας (Άγαλμα Βενιζέλου).

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας. Η έμπρακτη αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, που έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, όπως και σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς, είναι η διεκδίκηση της απεμπλοκής της χώρας μας, η πάλη ενάντια στη χρήση υποδομών που χρησιμοποιούνται για τη γενίκευση του πολέμου, η ένταση του αγώνα για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων νατοϊκών υποδομών.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας η ανάδειξη της χώρας σε πρώτη δύναμη στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σχέση με το ΑΕΠ για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.  Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δαπανούν πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας, αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για να αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την εισβολή σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε 14χρονη μαθήτρια στα Χανιά από αμερικανοΝΑΤΟϊκούς του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν.

Εκδηλώνουμε την αντίθεση μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας. Εκφράζουμε ακόμα πιο δυνατά τη συμπαράσταση μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και σε όλους τους λαούς που πληρώνουν το βαρύ τίμημα αυτής της θανατηφόρας αντιπαράθεσης.

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!
  • Όχι στη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν στην Παγκρήτια Πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, την Κυριακή 22 Μάη.

Αναχώρηση: 9:00πμ από Πλατεία Ελευθερίας (Άγαλμα Βενιζέλου).

Διαφήμιση
Διαφήμιση