HomeΕΛΛΑΔΑO Γιάννης Πλακιωτάκης για την 1η ημέρα της γυναίκας στη Ναυτιλία

O Γιάννης Πλακιωτάκης για την 1η ημέρα της γυναίκας στη Ναυτιλία

Τις τελευταίες δεκαετίες το άρωμα γυναίκας στην ναυτιλία είναι πιο έντονο από ποτέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ), καθιερώνει για πρώτη φορά μία ημέρα αφιερωμένη στον ρόλο της γυναίκας στη Ναυτιλία.

Τις τελευταίες δεκαετίες το άρωμα γυναίκας στην ναυτιλία είναι πιο έντονο από ποτέ.

Και μπορεί το επάγγελμα να ανδροκρατείται ακόμη, όμως πλέον οι ναυτιλιακές εταιρείες και διεθνείς οργανισμοί εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο θέσεις κλειδιά σε γυναίκες.

Υπολογίζεται ότι περίπου 24.000 γυναίκες υπηρετούν ως ναυτικοί. Ο αριθμός αυτός, αποτελεί αύξηση της τάξης του 45,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκθεση του 2015.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO), καταβάλλει μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσει τη βιομηχανία να προχωρήσει και να υποστηρίξει τις γυναίκες να επιτύχουν μια εκπροσώπηση που είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες του 21ου αιώνα και την ισότητα των φύλων όπως την έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Με το πρόγραμμα Women in Maritime και υπό το σύνθημα: «Εκπαίδευση-Ορατότητα – Αναγνώριση», έχει υιοθετήσει μια στρατηγική προσέγγιση για την ενίσχυση της συμβολής των γυναικών ως βασικών ναυτιλιακών φορέων υποστηρίζοντας τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις τόσο στην ξηρά όσο και εν πλω.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, γνωρίζουμε καλά ότι τα οφέλη από τη στελέχωση οργανισμών και επιχειρήσεων με μικτό ανθρώπινο δυναμικό είναι πολλά και πολύ σημαντικά. Η ενισχυμένη παρουσία των γυναικών στη ναυτιλία προσφέρει καλύτερη ομαδική εργασία, καλύτερη ηγεσία και καλύτερη απόδοση τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση