HomeHL-GreeceΆλσος Βεΐκου: Άγρια συμπλοκή μαθητών, βγήκαν μαχαίρια

Άλσος Βεΐκου: Άγρια συμπλοκή μαθητών, βγήκαν μαχαίρια

Ανάμεσά τους και συμμαθητές του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι, όταν ανήλικοι μαθητές από διαφορετικά σχολεία συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανήλικοι μαθητές είχαν πάει σχολική εκδρομή ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να βγουν μέχρι και μαχαίρια.

Σύμφωνα με πληροφοριες του iefimerida πρόκειται για μαθητές που φοιτούσαν στο σχολείο που πήγαινε ο 14χρονος αυτόχειρας και μαθητές άλλου σχολείου.

Αφορμή όπως αναφέρουν οι πληροφορίες-στάθηκε η αναφορά μαθητή ότι υπήρχε βίντεο με συγκεκριμένη κοπέλα σε παρελθόντα χρόνο.

Τότε άναψαν τα αίματα άρχισαν να παίζουν ξύλο με τα χέρια, με μπουνιές ενώ ένας από αυτούς -επίσης από το σχολείο του 14χρονου- έφτασε στο σημείο και έβγαλε μαχαίρι.

Οι καθηγητές που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις ανηλίκων ωστόσο με προφορική εντολή η εισαγγελέας ανηλίκων τους άφησε ελεύθερους.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-5-2022 στην περιοχή του Γαλατσίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της απειλής, της απόπειρας κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές συνοδοί των ανωτέρω Σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση