HomeΕΛΛΑΔΑΓαλατάς Ναυπακτίας: Βγήκε από την εντατική ο 17χρονος που ποδοπατήθηκε από άλογα

Γαλατάς Ναυπακτίας: Βγήκε από την εντατική ο 17χρονος που ποδοπατήθηκε από άλογα

«Δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό», λέει ο πατέρας του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μήνα μετά το σοβαρό τροχαίο του 17χρονου Βασίλη και της 19χρονης φίλης του στο Γαλατά Ναυπακτίας, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αγέλη αλόγων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, η κατάσταση με τα άλογα στην περιοχή παραμένει ίδια.

Ο πατέρας του 17χρονου Βασίλη, από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει στο protothema.gr για τις ώρες αγωνίας που ζούσε ο ίδιος και η οικογένειά του έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου και νοσηλευόταν το παιδί του. Ένα μήνα μετά, έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο ο γιος του κι έχοντας επιστρέψει στο σπίτι, ο κ. Χριστόφορος Μανιάτης αναφέρει στο protothema.gr ότι ο Βασίλης δεν θυμάται τίποτα από εκείνο το περιστατικό, ενώ τα άλογα συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

«Ο Βασίλης δεν θυμάται τίποτα από εκείνο το περιστατικό. Είχε ποδοπατηθεί από τα άλογα και τα χτυπήματα ήταν βαριά. Όταν ξύπνησε και βγήκε από τη ΜΕΘ, το παιδί ρωτούσε να μάθει, τι έχει συμβεί και γιατί βρισκόταν στο νοσοκομείο εκείνες τις ημέρες. Ήταν διασωληνωμένος αλλά ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο και καταφέραμε να έρθουμε στο σπίτι μας. Ανησυχώ διότι δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα με τα άλογα. Έχουν κάνει βέβαια κάποιες κινήσεις οι αρμόδιοι φορείς αλλά αυτή η αγέλη αλόγων παραμένει ελεύθερη, ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της περιοχής» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του 17χρονου Βασίλη.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής στο Γαλατά Ναυπακτίας. Ο Βασίλης και η φίλη του είχαν μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι διαθέσιμο σε ΜΕΘ, ο 17χρονος Βασίλης είχε διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος.

 «Τα άλογα αυτά είναι άγρια και ανεξέλεγκτα»

Οι γονείς και των δύο παιδιών είχαν μιλήσει στο protothema.gr για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς από τα συγκεκριμένα άλογα με τους κατοίκους της περιοχής ,που αλωνίζουν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την τύχη τους.

«Ο γιος μου πήγε με τη φίλη του μια βόλτα στην παραλία με τη μηχανή, όταν ξαφνικά είδε μια αγέλη αλόγων να κατευθύνεται κατά πάνω τους. Έπεσαν τα παιδιά από το μηχανάκι, τους ποδοπάτησαν τα άλογα με αποτέλεσμα ο γιος μου να βρίσκεται τώρα διασωληνωμένος στην εντατική και η φίλη του τραυματισμένη. Έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα αλλά πιο σοβαρά είναι το δικό μου το παιδί. Τα άλογα αυτά είναι άγρια, είναι ανεξέλεγκτα,δεν έχουν κάποιο αφεντικό για να τα τιθασεύσει και κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή.

Τα άλογα αυτά κατεβαίνουν το βράδυ για να πιουν νερό και να βρουν τροφή αλλά δυστυχώς ήταν η τύχη των παιδιών να περάσουν τα άλογα εκείνη την ώρα από το σημείο, να τα ποδοπατήσουν και να τα τραυματίσουν. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που δεν νοιάζονται για τις ζωές των άλλων ανθρώπων και δεν κάνουν τίποτα για να μαζέψουν τα άλογα από την περιοχή. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα αυτό στην περιοχή μας», είχαν πει στο ptotothema.gr οι γονείς των δύο παιδιών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση