HomeHL-WorldΕλληνοτουρκικά – Yeni Safak: «Ο Μητσοτάκης έδειξε στον Μπάιντεν τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Ελληνοτουρκικά – Yeni Safak: «Ο Μητσοτάκης έδειξε στον Μπάιντεν τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

«Ο Μητσοτάκης έδειξε στον Μπάιντεν τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» των Τούρκων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η αποκάλυψη, πως κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, τέθηκε επι τάπητος και συζητήθηκε η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως οι εντεινόμενες, εσχάτως, τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, στέκονται κυρίως στο γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε στον Αμερικανό πρόεδρο τον προκλητικό χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», που αντιβαίνει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και είναι μέρος της επεκτατικής και αναθεωρητικής πολιτικής της Άγκυρας στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, που αποδίδει αντιτουρκικό πρόσημο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν.

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα με τίτλο «Ο Μητσοτάκης έδειξε στον Μπάιντεν τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» των Τούρκων» αποκάλυψε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραπονέθηκε για την Τουρκία» αναφέρει η Yeni Safak, συμπληρώνοντας: «Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στον συνομιλητή του όλες τις λεπτομέρειες για την εντεινόμενη «τουρκική προκλητικότητα», δηλαδή τις πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».
2

Αντιστρέφοντας για μία ακόμη φορά την πραγματικότητα και τα όσα προκλητικά πράττει η Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος, η τουρκική εφημερίδα σημειώνει: «Ο Έλληνας ηγέτης προσπάθησε να καλύψει το γεγονός ότι η κυβέρνησή του κλιμάκωσε την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της Άγκυρας για διάλογο».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση