HomeHL-WorldΥπέρ «γρήγορης» ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τάσσεται ο Καναδάς

Υπέρ «γρήγορης» ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τάσσεται ο Καναδάς

Βέτο μόνο από την Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζολί δήλωσε ότι η Οτάβα τάσσεται υπέρ μιας «γρήγορης» ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Ο Καναδάς όχι μόνο είναι υπέρ της ένταξής τους (στο ΝΑΤΟ), θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε μια γρήγορη ένταξη αυτών των δύο χωρών», είπε η Τζολί σήμερα σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Σουηδίας αποφάσισε νωρίτερα σήμερα επισήμως να υποβάλει αίτημα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, μετά το αντίστοιχο βήμα που έκανε η γειτονική Φινλανδία.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, κάνοντας λόγο για μια «νέα εποχή» για τη σκανδιναβική χώρα.

Στήριξη από τις χώρες μέλη στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ -Βέτο μόνο από την Τουρκία

Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει τη στήριξή τους για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στη Συμμαχία, με μόνες αντιρρήσεις από την Τουρκία.

Η Άγκυρα αρχικά είπε πως δεν κρατά θετική στάση απέναντι στην ένταξη αυτή, αναφέροντας ως λόγο την ύπαρξη οργανώσεων στις δύο χώρες που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές. Σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμάκωσε τις αντιρρήσεις της χώρας του, λέγοντας ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι διπλωματικές αποστολές των δύο χωρών, που αναμένεται να επισκεφτούν την Άγκυρα για να συζητηθεί το θέμα, δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση