HomeHL-9Επίσημο αίτημα από τη Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Επίσημο αίτημα από τη Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τα ουκρανικά στρατεύματα που υπερασπίζονται το Χάρκοβο έφτασαν στα ρωσικά σύνορα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα στρατεύματα της Ουκρανίας, που πραγματοποιούν αντεπιθέσεις κοντά στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο, έφτασαν στα ρωσικά σύνορα, τόνισε ο περιφερειάρχης της περιοχής.

Τα ουκρανικά στρατεύματα αποκατέστησαν μια πινακίδα που σηματοδοτούσε τα σύνορα, είπε ο Ολέγκ Σινεγκούμποβ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη σε βορειοανατολικές περιοχές τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Σολτς θέλει να συνεχίσει τη διαμεσολαβητική του προσπάθεια στον Πούτιν

Ο καγκελάριος Σολτς θέλει να συνεχίσει τη διαμεσολαβητική προσπάθειά του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

«Ο πόλεμος κινδυνεύει να μετατραπεί σε μάχη χαρακωμάτων. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό να προσπαθήσει κανείς να ξαναρχίσει τις συνομιλίες για το πώς θα σταματήσουν οι σκοτωμοί και οι πυροβολισμοί», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κ. Σολτς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη Παρασκευή, σημείωσε ότι ο καγκελάριος «προσπαθεί να ξαναβαδίσει στο διπλωματικό δρόμο, όσο δύσκολο κι αν είναι» και ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη και μπερδεμένη, αλλά τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο».

 

 

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση