HomeHL-WorldΦεύγουν τα 850 McDonald’s από τη Ρωσία – Κάποιοι… αλυσοδέθηκαν για να μην κλείσουν

Φεύγουν τα 850 McDonald’s από τη Ρωσία – Κάποιοι… αλυσοδέθηκαν για να μην κλείσουν

Γιατί κλείνουν οριστικά τα McDonald's στη Ρωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την οριστική αποχώρησή τους από την Ρωσία ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός McDonald’s, μετά από 32 χρόνια παρουσίας, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης της ρωσικής επιχείρησής της, η οποία περιλαμβάνει 850 εστιατόρια που απασχολούν 62.000 άτομα, καθιστώντας την την τελευταία μεγάλη δυτική εταιρεία που αποχωρεί από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Γιατί κλείνουν οριστικά τα McDonald’s στη Ρωσία

Ο γίγαντας των fast food επισήμανε την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο, λέγοντας ότι η διατήρηση της επιχείρησής της στη Ρωσία «δεν είναι πλέον βιώσιμη, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald’s».

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία με έδρα το Σικάγο, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζομένους της.

Σήμερα όμως δήλωσε ότι θα επιδιώξει να προσλάβει ένας Ρώσος αγοραστής αυτούς τους εργαζόμενους και να τους πληρώνει μέχρι να κλείσει η πώληση. Ωστόσο, δεν προσδιόρισε τον υποψήφιο αγοραστή. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι μετά την πώληση, τα εστιατόρια δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το όνομα, το λογότυπο, το εμπορικό σήμα ή το μενού της McDonald’s.

Ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski δήλωσε ότι η «αφοσίωση και η πίστη στη McDonald’s» των εργαζομένων και των εκατοντάδων Ρώσων προμηθευτών έκαναν δύσκολη την απόφαση να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

«Ωστόσο, έχουμε μια δέσμευση απέναντι στην παγκόσμια κοινότητά μας και πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας», ανέφερε ο κ. Κεμπτσίνσκι σε δήλωσή του, «και η δέσμευσή μας στις αξίες μας σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να λειτουργούμε εκεί».

Ωστόσο, κάποιοι πολίτες δεν είδαν την απόφαση με καλό μάτι. Ένας άντρας στην Μόσχα αλυσοδέθηκε στην πόρτα καταστήματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμό τους. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για τον γιο του διάσημου Ρώσου καλλιτέχνη Nikas Safronov.

«Ήταν ο τρόπος ζωής μου, ήταν η ελευθερία μου, αυτοί αποφάσισαν ότι μπορούν να με περιορίσουν» ανέφερε σε ρωσικά ΜΜΕ ο Luka Safronov-Zatravkin, ενώ ήταν αλυσοδεμένος έξω από κατάστημα των McDonald’s στη Μόσχα. Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση… «απάνθρωπη».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση