HomeHL-9Οι Κρητικοί της Αθήνας και η Περιφέρεια Κρήτης τιμούν την ιστορική επέτειο και τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Οι Κρητικοί της Αθήνας και η Περιφέρεια Κρήτης τιμούν την ιστορική επέτειο και τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον επίσημο εορτασμό της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης στην Αττική, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και η Παγκρήτια Ένωση με συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης. 

Τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στη μνήμη των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης, παρουσία των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και των Κρητών της Αττικής.

3

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε η στρατιωτική ακόλουθος Καλλιόπη Πορόγλου, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη, τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, την Περιφέρεια Αττικής ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, την Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος του Π.Σ. Παύλος Μπαριτάκης, τον Δήμο Αθηναίων ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, Μανόλης Πατεράκης και ο Πρόεδρος της ΠαγκρήτιαςΈνωσης Γιώργος Μαριδάκης.

22

Ακολούθησε πεζή μετάβαση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος με λάβαρα των Κρητικών Σωματείων Αττικής και συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους θεσμικούς εκπροσώπους-συνδιοργανωτές.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις της 81ης ιστορικής επετείου της Μάχης της Κρήτης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, δήλωσε: 

«Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί μια ηρωική σελίδα στην ιστορία του κρητικού λαού. Ένας σχεδόν άοπλος πληθυσμός αντιπαρατέθηκε με κάθε μέσο στον πανίσχυρο στρατιωτικό μηχανισμό που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε συναντήσει καμία ουσιαστική αντίσταση, υπερασπιζόμενος την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα του τόπου μας.

Τιμούμε σήμερα, ως Περιφέρεια Κρήτης, τον Κρητικό λαό, όλους όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία, τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, τη γενιά της αντίστασης, και τους υποσχόμαστε ότι θα διατηρήσουμε ζωντανές τις παρακαταθήκες τους. 

1

Αποτίουμε ευλαβικά φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη της Κρήτης, η ιστορική μνήμη εκείνων των ημερών έχει γίνει αναπόσπαστο τμήμα της κοινής ιστορικής μας συνείδησης.

Μιας συνείδησης που ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου και μας διδάσκει πως ο αγώνας για την Ελευθερία, είναι διαρκής. Μια ύψιστη πράξη ευθύνης για τις γενιές που έρχονται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση