HomeΚΡΗΤΗ«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»: Δράσεις εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»: Δράσεις εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Το μήνυμα της προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ο Δήμος Χερσονήσου και το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσαν δράσεις εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.

Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» κινητοποιεί εδώ και χρόνια δήμους, περιβαλλοντικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας, ώστε να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος και να δηλώσουν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.
drasi-4
Εφέτος, για άλλη μια φορά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Δήμος Χερσονήσου συνδιοργάνωσαν τη δράση «Clean Up the Med» με σκοπό την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Για την περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» και τα μηνύματα που εκπέμπει ο Δήμαρχος Χερσονήσου σημείωσε : «Ο Δήμος Χερσονήσου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων στέλνουν το μήνυμα της προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που αποτελεί τη βάση για την αλλαγή της περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας. Η εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” μας κινητοποιεί ώστε να γίνουμε κοινωνοί της προσπάθειας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να δηλώσουμε με έμπρακτο τρόπο τη βούληση για καθαρότερες θάλασσες και ακτές».
drasi-2
Το ραντεβού δόθηκε στην παραλία Αποσελέμη στην Ανάληψη Χερσονήσου όπου εθελοντές προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν θεματικές δράσεις για παιδιά από σημαντικούς συνεργάτες, εθελοντές και φορείς.
Εξάλλου στόχος αυτής της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας είναι η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και εικαστικών δρώμενων βιωματικού χαρακτήρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων, σε θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση