HomeHL-9Κάτω Πατήσια: Ευθύνεται το «blackout challenge» για τον θάνατο 12χρονου;

Κάτω Πατήσια: Ευθύνεται το «blackout challenge» για τον θάνατο 12χρονου;

Τι ερευνά η Αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαγχονισμένο βρέθηκε στο δωμάτιο του ένα 12χρονο αγόρι στα Κάτω Πατήσια.

Η είδηση αυτοκτονίας ενός 12χρονου αγοριού από τα Κάτω Πατήσια, το οποίο έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε σοκ με τις αρχές να προσπαθούν να διερευνήσουν τι οδήγησε το μικρό αγόρι στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιο του οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το «φονικό» παιχνίδι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Τι είναι το «blackout challenge»

H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «blackout challenge», ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που, ουκ ολίγες φορές, το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Τι ερευνά η Αστυνομία

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ αυτών και την πιθανότητα ο θάνατος του τυχόν να σχετίζεται με την παράνομη “πρόκληση” «Blackout Challenge» που κυκλοφορεί στη δημοφιλή πλατφόρμα του Τικ Τοκ καλώντας τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Οι αρχές έχουν κατάσχει το λαπτοπ του παιδιού για έρευνα διευκρινίζοντας πως δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιος συσχετισμός αλλά και πως στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό.

Το παιδί που έμενε με τη μητέρα του και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση βρήκε η ίδια η μητέρα έπειτα από σύντομη απουσία από το σπίτι.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Από τι 6, ο Αλέξανδρος Κανδρής δημοσιογράφος του Λουτράκι365 που ανέδειξε το θέμα το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και έγινε γνωστό όταν οι γονείς του ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες για το περασμένο Σάββατο αγώνες παγκρατίου, στο Λουτράκι.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση