HomeHL-PsilaΖευγάρι ομοφυλόφιλων απέκτησε κοριτσάκι όταν μια άγνωστη προσφέρθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα στο Instagram

Ζευγάρι ομοφυλόφιλων απέκτησε κοριτσάκι όταν μια άγνωστη προσφέρθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα στο Instagram

Γιατί η Natalie πλησίασε το ζευγάρι για να κυοφορήσει το παιδί τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ομόφυλο ζευγάρι που ήθελε να μεγαλώσει την οικογένειά του περιέγραψε λεπτομερώς πώς μία άγνωστη γυναίκα προσφέρθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα.

Τον Μάρτιο του 2020 ο Christian Newman, 37 ετών, και ο Mark Edwards, 39 ετών, από το Όκλαντ, λαμβάνουν ένα τυχαίο μήνυμα στο Instagram από μια γυναίκα που δεν γνώριζαν, αλλά ενθουσιάστηκαν με τη χειρονομία της.

Εκείνη την εποχή το ζευγάρι είχαν ήδη αποκτήσει τον τριών ετών γιο τους, τον Francis «Frankie» Newman-Edwards, του οποίου η σύλληψη έγινε με εξωσωματική γονιμοποίηση στα μέσα του 2018, αφού βρήκαν μια παρένθετη μητέρα στο Facebook.

Το μήνυμα της τρίτεκνης μητέρας Natalie Bullions έγραφε: «Αν χρειαστείτε άλλη παρένθετη μητέρα, καλέστε με. Αυτό το αγόρι χρειάζεται ένα αδελφάκι».

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ήταν ένα καταπληκτικό και σουρεαλιστικό συναίσθημα», δήλωσε ο Christian στη Daily Mail Australia.

Γιατί η Natalie πλησίασε το ζευγάρι για να κυοφορήσει το παιδί τους

Η Natalie εξήγησε πως ήθελε να κάνει απολίνωση των σαλπιγγών της και θεωρούσε πως ήταν η «τελευταία της ευκαιρία να αποκτήσει παιδί».

«Μπορώ κάλλιστα να αποκτήσω ένα μωρό και να βοηθήσω ταυτόχρονα μια οικογένεια», έγραψε. Έτσι, η Luciana ‘Lulu’ ήρθε στον κόσμο τον Νοέμβριο του 2021.

Παιδί με παρένθετη, μια ακριβή διαδικασία

Η διαδικασία για να γίνουν γονείς ήταν δύσκολη για το ζευγάρι, καθώς χρειάστηκε να πληρώσουν έως και 60.000 δολάρια για τη γέννηση του Frankie και 30.000 δολάρια για τη Lulu.

«Ήταν μια μακρά, απογοητευτική διαδικασία και έπρεπε να περάσουμε από τόσα πολλά εμπόδια», δήλωσε ο Christian. Αφού γεννήσει η παρένθετη μητέρα, της δίνεται προθεσμία 12 ημερών για να επανεξετάσει αν θέλει να κρατήσει το μωρό ή όχι.

Η Lulu είναι έξι μηνών, αλλά ο Christian και ο Mark δεν είναι ακόμη οι νόμιμοι κηδεμόνες της, παρόλο που ο Mark είναι ο βιολογικός της πατέρας. Το ζευγάρι ολοκλήρωσε την αίτηση υιοθεσίας η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια από τον Δεκέμβριο του 2021.

Νιώθοντας απογοητευμένος από τη διαδικασία, ο Christian κάνει εκστρατεία για να αλλάξει ο νόμος στη Νέα Ζηλανδία εδώ και τέσσερα χρόνια.

Πριν στραφούν στην παρένθετη μητρότητα, ο Christian και ο Mark εξέταζαν το ενδεχόμενο της υιοθεσίας και έπρεπε να παντρευτούν σύμφωνα με τον τότε νόμο.

«Έμοιαζε λίγο βιαστικό και αναγκαστικό όλο αυτό», είπε ο Christian αναπολώντας τον γάμο τους τον Απρίλιο του 2016.

Αφού αποφάσισαν να ακολουθήσουν την οδό της παρένθετης μητρότητας, το ζευγάρι ξεκίνησε τη σελίδα στο Facebook «Kiwi Daddies Looking for a Surrogate» για να συνδεθεί με όσους ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν.

«Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα να δημοσιοποιήσω την κατάστασή μας, αλλά είχαμε περίπου 2.000 άτομα που ακολούθησαν τη σελίδα και λάβαμε πολλά μηνύματα υποστήριξης», δήλωσε ο Christian.

Επί έξι μήνες το ζευγάρι έκανε έρευνα για την παρένθετη μητρότητα για ομόφυλα ζευγάρια και ήρθε σε επαφή με αρκετές πιθανές παρένθετες μητέρες.

Τελικά επέλεξαν την Aleisha Hart για να γίνει η παρένθετη μητέρα του Frankie και πέρασαν τουλάχιστον 12 μήνες για να τη γνωρίσουν. Η κουνιάδα του Mark, η Alisa Herrera-Hayman, επιλέχθηκε να είναι η δότρια ωαρίων και για τα δύο παιδιά.

Δίνοντας συμβουλές σε άλλα ζευγάρια που θέλουν να προχωρήσουν σε παρένθετη μητρότητα, ο Christian είπε ότι η επιμονή είναι το κλειδί.

«Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά αξίζει τον κόπο», είπε. «Μόλις αποκτήσετε το παιδί σας και την οικογένειά σας, ξεχνάτε όλη τη γραφειοκρατία, τα χρήματα που ξοδεύετε και την πολιτική που εμπλέκεται. Αν κάποιος θέλει να κάνει παιδιά, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές δυνατότητες που πρέπει να εξετάσει τώρα και δεν είναι κάτι που μας είπαν ότι μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

«Όταν αποκάλυψα [ότι είμαι ομοφυλόφιλος] το πρώτο πράγμα που μου είπαν ήταν «Δεν μπορείς να αποκτήσεις παιδιά τώρα»».

Ο Christian σχεδίασε τον ελεύθερο προς χρήση ιστότοπο Love Makes a Family που περιγράφει λεπτομερώς πώς τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια μέσω παρένθετης μητρότητας.

Πριν γεννηθεί ο Frankie, το ζευγάρι ξεκίνησε επίσης τη σελίδα στο Instagram Love From Your Dads για να μοιραστεί την ιστορία του, η οποία έχει περισσότερους από 65.000 οπαδούς.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση