HomeHL-9Κρουαζιέρα: Τουλάχιστον 250.000 επιβάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2022

Κρουαζιέρα: Τουλάχιστον 250.000 επιβάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2022

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για τις κρουαζιέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τροχιά ανόδου κινείται ο τομέας της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ εάν τα στοιχεία επαληθευτούν αναμένεται να ανέλθει στα επίπεδα της τουριστικής κίνησης του 2019, μίας χρόνιας ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μηνάς Παπαδάκης αναφέρει στο cretapost ότι «το 2021 είχαμε 118 κρουαζιερόπλοια και 120.000 επιβάτες, ενώ για το 2022 αναμένουμε 231 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και εκτιμούμε ότι θα υπερβούμε τους 250.000 επιβάτες».

Υψηλές οι πληρότητες στα πλοία

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι «πρόκειται για μία συντηρητική πρόβλεψη για 250.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Εάν δεν συμβεί κάτι στο πολιτικο γίγνεσθαι ώστε να επιδεινώσει την κατάσταση θα υπερβούμε κατά πολύ αυτόν τον αριθμό» και εξηγεί ότι η αισιοδοξία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι «πλέον τα κρουαζιεροπλοια έρχονται με μεγαλύτερες πληρότητες σε σχέση με το 2020 και το 2021».

Μέχρι σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν γίνει 32 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 45.000 επιβάτες ενώ η κρουαζιέρα θα κινείται μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλύτεροι μήνες για την κρουαζιέρα είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος αλλά και ο Οκτώβριος με τον Νοέμβριο, δηλαδή εποχές όπου τα ξενοδοχεία έχουν χαμηλές πληρότητες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι κατά τους προαναφερθέντες μήνες οι θάλασσες είναι ήρεμες, ειδικά στη Μεσόγειο.

Home port της TUI Cruises το λιμάνι του Ηρακλείου – Ανοίγει η «βεντάλια» των εθνικοτήτων

Σαν λιμάνι αφετηρίας, από την ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του τουρισμού παγκοσμίως TUI Cruises, θα χρησιμοποιείται το λιμάνι του Ηρακλείου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ «θα έχουμε 25 home port κρουαζιέρες από την TUI Cruises, δηλαδή 25 κρουαζιερόπλοια της εταιρείας θα έχουν ως αφετηρία το λιμάνι της πόλης μας, κάτι που πιστεύουμε να αυξηθεί έτι περαιτέρω στο μέλλον·σε αυτό προσβλέπουμε και αυτό επιδιώκουμε».

Καταληκτικά ο κ. Μηνάς Παπαδάκης τονίζει ότι «φέτος ανοίγει και η βεντάλια των εθνικοτήτων καθώς το 2021 από τους 120.000 επιβάτες σε κρουαζιερόπλοια οι 80.000 ήταν Γερμανοί. Ωστόσο κατά το 2022 θα έχουμε από όλες τις εθνικότητες της Ευρώπης ενώ πλέον έχουμε πολλούς Αμερικάνους, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι καταναλωτες στα λιμάνια που κατεβαίνουν και αγαπούν την κρουαζιερα περισσότερο από κάθε άλλο λαό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση