HomeHL-9Αθώος ο γιατρός για τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου της πρώην συζύγου

Αθώος ο γιατρός για τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου της πρώην συζύγου

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών κατά συγχώνευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθώο λόγω αμφιβολιών για τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου γιου της συζύγου του από τον πρώτο της γάμο έκρινε χθες κατά πλειοψηφία (5-2) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τον Ηρακλειώτη γιατρό που πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών κατά συγχώνευση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς».

Το δικαστήριο τότε είχε δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση υπό τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 10.000 ευρώ και της αποφυγής κάθε επαφής με την πρώην σύζυγο και το αγόρι, το οποίο σήμερα έχει ενηλικιωθεί.

Με βάση το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2005 όταν το παιδί ήταν μαθητής της α’ τάξης του δημοτικού. Το αγόρι απέδωσε στον πατριό του διάφορα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε διαφορετικούς χώρους και χρόνους, όπως αναφέρει η «Πατρίς».

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι καταγγελίες αυτές ουδέποτε στοιχειοθετήθηκαν και γι’ αυτό και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών το γιατρό.  Αυτό που ειπώθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είναι ότι το αγόρι είχε μία τοξική σχέση με τον πατριό του, με πολλές αντιπαλότητες και συγκρούσεις. Την περίοδο εκείνη ο ανήλικος αρρώστησε από καρκίνο ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια βαριάς ψυχιατρικής νόσου. Σε αυτό το κλίμα εντάσσονται κατά την υπεράσπιση οι καταγγελίες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του γιατρού, Δημήτρης Μουστάκας και Αλεξάνδρα Σπανάκη, μετά την απόφαση αθώωσης του εντολέα τους, δήλωσαν χαρακτηριστικά:

«Η υπεράσπιση θέλει να εκφράσει την εκτίμησή της για την άψογη δικονομικά και ουσιαστικά διαδικασία. Προφανώς και θεωρούμε δίκαιη την απόφαση και στεκόμαστε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τόσο ο κύριος εισαγγελέας Εφετών όσο και οι τακτικοί δικαστές (όλοι έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί) τάχθηκαν υπέρ της αθωότητας του εντολέα μας. Για τον εντολέα μας ένας 7ετής δικαστικός και προσωπικός Γολγοθάς επιτέλους έλαβε αίσιο τέλος. Ήταν πάντοτε αθώος των αποδιδόμενων σε αυτόν κατηγοριών και επιτέλους αυτό αναγνωρίστηκε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση