HomeΚΡΗΤΗ«Coding Bees» Ηρακλείου – Ξεκινάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίας και προγραμματισμού

«Coding Bees» Ηρακλείου – Ξεκινάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίας και προγραμματισμού

Για κορίτσια και γυναίκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Google, αναπτύσσει και υλοποιεί το διαδραστικό πρόγραμμα Coding Bees, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση.

Το Coding Bees του Ηρακλείου, θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Comeet Creative Space, Λουκά Πετράκη 3 Ηράκλείο, το Σάββατο 21 και 28 Μαΐου, 16.00-20.00 και Κυριακή 22 και 29 Μαΐου, 10.00-14.00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Συνεργάτης του Coding Bees Ηρακλείου είναι το Bizrupt.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία:

μία με νεαρές Coding Bees 10 έως 16 ετών, οι οποίες θα εξοικειωθούν με την χρήση των γλωσσών προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript

μία με ενήλικες χωρίς προηγούμενη τεχνολογική εμπειρία, οι οποίες θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με βασικά τεχνολογικά εργαλεία, πχ τις λειτουργίες του email και των μηχανών αναζήτησης, το cloud, την ασφαλή και λειτουργική περιήγηση στο internet, κ.α.

μία με ενήλικες εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων με ελάχιστη ή και καθόλου χρήση προγραμματισμού

Mε τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών, επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.mataroa.org/coding-bees.

Διαφήμιση
Διαφήμιση