HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη ο Σαουδάραβας Αλ Ουαλίντ – Δείτε πού θα μείνει και το πρόγραμμά του

Στην Κρήτη ο Σαουδάραβας Αλ Ουαλίντ – Δείτε πού θα μείνει και το πρόγραμμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κρήτη θα επισκεφτεί για άλλη μία χρονιά ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ ο οποίος είναι από τους βασικούς μετόχους του ομίλου Four Season.

Ο Σαουδάραβας θα βρεθεί στο νησί όπου και θα συναντηθεί με την υπουργό Τουρισμού με τον πρίγκιπα να δείχνει ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμα (δείτε εδώ).

Πού θα μείνει

Στο ιδιωτικό του κότερο θα μείνει ο πρίγκιπας Σαουδάραβας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ που φτάνει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 11 το βράδυ.

Ήδη το κότερό του βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα έχει αγκυροβολήσει ανάμεσα στην Ελούντα και την Πλάκα.

Ο πλουσιότερος άνδρας της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε και φέτος να μείνει στο κότερό του για λόγους ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας που είχε επισκεφτεί και πάλι την Ελλάδα είχε μείνει στο κότερό του αν και είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο Elounda Beach 17 σουίτες και την βασιλική.

Συναντήσεις

Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ αναμένεται να συναντήσει την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στην Κρήτη για να προετοιμαστεί για την συνάντηση.

Θα συζητήσουν ενδεχόμενα επενδυτικά σχέδια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο είχε γίνει η πρώτη τους συνάντηση παρουσία και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όλες οι συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Blue Palace της Ελούντας του Ομίλου Σμπώκου.

Οι επενδυτικές κινήσεις που εξετάζει ο Σαουδάραβας

Σημειώνεται ότι ο άραβας πρίγκιπας, εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα καις την αγορά real estate και τουρισμού. Στις 22 Αυγούστου 2013 ο Αλ Ουαλίντ είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον Αντ. Σαμαρά, ενώ παράλληλα ΤΑΙΠΕΔ και Invest In Greece τού είχαν παρουσιάσει κατάλογο ακινήτων και ξενοδοχείων προς παραχώρηση – πώληση. Τότε δεν είχε υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά.

Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings που μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το twitter. Οπως είχαν καταγράψει τα ΝΕΑ βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 20,2 δισ. δολάρια. Έχει συμμετοχή σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ ιδιίτερη αδυναμία έχει στα ξενοδοχεία. Ελέγχει μετοχικό ποσοστό στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο. Το 2012 η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 80% στη Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των media της Μέσης Ανατολής.

Το 2013, ο πρίγκιπας μήνυσε το Forbes με το επιχείρημα ότι η περιουσία του είναι πολύ μεγαλύτερη από 20 δισ. δολάρια καθώς επίσης ότι σε άρθρο του για τον ίδιο εμπεριείχε πολλές ανακριβείς πληροφορίες. To Βloomberg υπολογίζει την περιουσία του στα 30,9 δισ. δολάρια. Στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικά αεροσκάφη (ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 κι ένα Hawker Siddeley 125) καθώς και δύο σούπερ γιοτ. Το ένα είναι μήκους 85,9 μέτρων και άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να φθάσει στα δικά του: αρχικά ανήκε στον σαουδάραβα έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι κι αφού έκανε ένα κινηματογραφικό πέρασμα από την ταινία «Ποτέ μη λες ποτέ» του Τζέιμς Μποντ μεταπωλήθηκε στον σουλτάνο του Μπρουνέι, έπειτα στον Ντόναλντ Τραμπ κι όταν εκείνος χρεοκόπησε το πήρε ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ. Το δεύτερο, μήκους 173 μέτρων, το απέκτησε το 2010, έναντι 500 εκατ. δολαρίων και το ονόμασε «New Kingdom 5KR».

Διαφήμιση
Διαφήμιση