HomeΚΡΗΤΗΗ Περιφέρεια Κρήτης για την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών»

Η Περιφέρεια Κρήτης για την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών»

Το μήνυμα του Σταύρου Αρναουτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, ως ημέρα ανάδειξης, τιμής και αναγνώρισης της ανεκτίμητης προσφοράς των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών στην πρόληψη, την προστασία και την προαγωγή της υγείας.

Το θέμα που ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών για τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας  «Επενδύστε στη νοσηλευτική και σεβαστείτε τα δικαιώματα για να διασφαλίσετε την παγκόσμια υγεία», τονίζει με σαφήνεια την ανάγκη επένδυσης στη νοσηλευτική επιστήμη και τέχνη. Επίσης, στο σεβασμό στις αξίες και τις αρχές της νοσηλευτικής και στην προστασία των δικαιωμάτων νοσηλευτριών και νοσηλευτών, ως βασικοί πυλώνες για την αποτελεσματική ανταπόκριση των συστημάτων υγείας στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες υγείας του πληθυσμού.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών συγχαίρει και ευχαριστεί όλο το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και των υγειονομικών μονάδων της Κρήτης. Ιδιαίτερα, τα τελευταία δύο χρόνια με τη σφοδρότητα της πανδημίας οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές έγιναν υπόδειγμα ανθρωπιάς, ηρωισμού και ανθρωπισμού. Με αλληλεγγύη, φιλότιμο και ευθύνη συνέβαλαν καθοριστικά στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, τόνισε ότι: «Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών αποτελεί κάθε χρόνο μια σημαντική ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να αποδώσουμε φόρο τιμής στο πολύτιμο έργο που επιτελούν διαχρονικά οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες για την προστασία της υγείας και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.  Τα τελευταία δυο χρόνια δίνουν ένα πρωτόγνωρο και άνισο αγώνα κατά του κορωνοϊού ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανεκτίμητη αφοσίωση και συνεισφορά τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση