HomePost ItΔιαμαρτύρονται οι Οικονομολόγοι για τον εξοστρακισμό τους από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Διαμαρτύρονται οι Οικονομολόγοι για τον εξοστρακισμό τους από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Στη Βουλή η επιστολή με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών οικονομολόγων αναδεικνύει με την κατάθεση σχετικής επιστολής των «Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΠΕ80 Οικονομίας», ως Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, στους μόνιμους διορισμούς που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, πρέπει να συμπεριληφθούν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί οικονομολόγοι για να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες της Οικονομικής Παιδείας. Τονίζοντας ότι στους περσινούς διορισμούς, οι Οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν ήταν μόνο 51 άτομα, μόλις το 1% των ειδικοτήτων που διορίστηκαν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θεωρούν ότι αυτή η κατάσταση εξοστρακισμού των Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθεί στους επερχόμενους νέους διορισμούς. Επισημαίνοντας τον μεγάλο αριθμό κενών που θα προκύψουν τα επόμενα έτη, για μια σειρά από λόγους, όπως για παράδειγμα οι συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων τους, ζητούν την ενίσχυση της Οικονομικής Παιδείας και την ύπαρξη ικανού αριθμού προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών ΠΕ80.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από την Υπουργό, σχετικά με το εάν σκοπεύει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των «Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΠΕ80 Οικονομίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση