HomeΚΡΗΤΗΙκανοποίηση των αστυνομικών Λασιθίου για το νέο νομοσχέδιο

Ικανοποίηση των αστυνομικών Λασιθίου για το νέο νομοσχέδιο

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ικανοποίηση επικρατεί στους αστυνομικούς του Λασιθίου για το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού:

Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό Υγείας κα. ΡΑΠΤΗ Ζωή, διότι ψηφίστηκε την 11-05-2022 το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας που λύνει ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών σωματίων. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος μαζί με τον τέως Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ΠΙΚΡΑΚΗ Γεώργιο, είχαν συναντηθεί με την Υφυπουργό Υγείας κα. ΡΑΠΤΗ Ζωή, είχαν θέσει και αναλύσει διεξοδικά το θέμα της μεταγωγής των ψυχασθενών από αστυνομικούς. Είχε συζητηθεί μεταξύ άλλων τόσο η αναρμοδιότητα των αστυνομικών όσο και οι ψυχικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η μεταγωγή τους και η αντιμετώπισή τους ως “κρατούμενοι”. Άλλωστε για σειρά δεκαετιών δεν υπήρχε σαφές νομοθετικό πλαίσιο και οι συνάδελφοι ήταν υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίζουν ως τέτοιους. Ακολούθησαν κάποιες συναντήσεις πρωτοβάθμιων σωματίων με την Υφυπουργό και το υπ’ αριθμ. 24 από 14/05/2021 υπόμνημά μας, στο οποίο τονίσαμε την ανάγκη εξεύρεσης μιας ουσιαστικής και μόνιμης λύσης. Με δική της πρωτοβουλία υπήρξε συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων, την οποία καλωσορίσαμε με το υπ’ αριθμ. 29 από  08/06/2021 δελτίο τύπου χαιρετώντας την ενέργεια αυτή.

Κατά το παρελθόν είχαμε ακούσει αρκετές φορές εξαγγελίες και υποσχέσεις για το συγκεκριμένο θέμα αλλά πρώτη φορά η δέσμευση που είχαμε λάβει γίνεται πράξη. Εξάλλου η κα. ΡΑΠΤΗ, κατά την ομιλία της στην πρόσφατη επιτυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωσή μας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου την 29-04-2022, προανήγγειλε την επικείμενη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου και ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου ως ένα εκ των πρωτοπόρων σωματίων που εισηγήθηκαν την κατάρτισή του. Για το λόγο αυτό αλλά και γενικότερα για την προσφορά της στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ακολούθησε η βράβευσή της παρουσία του ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης Υποστράτηγου κ. ΛΥΜΠΙΝΑΚΗ Γεώργιου και του Α.Δ. Λασιθίου Α/Υ’ κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Σταύρου.

Την συγχαίρουμε για την ευαισθησία και την ανθρώπινη πλευρά που επέδειξε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα για την επίλυση πολλών ακόμα προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση