HomeHL-WorldΝτράγκι: Οι περισσότεροι εισαγωγείς φυσικού αερίου άνοιξαν λογαριασμούς σε ρούβλια

Ντράγκι: Οι περισσότεροι εισαγωγείς φυσικού αερίου άνοιξαν λογαριασμούς σε ρούβλια

Πέρασε ο εκβιασμός Πούτιν;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ιταλία θεωρεί ότι το ρωσικό φυσικό αέριο θα συνεχίσει να ρέει στην Ευρώπη, καθώς οι εταιρείες ανοίγουν λογαριασμούς σε ρούβλια, όπως δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Η Ιταλία είναι πεπεισμένη ότι το ρωσικό αέριο θα συνεχίσει να ρέει τις επόμενες εβδομάδες στην Ευρώπη, επειδή αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες εισαγωγής αερίου αρχίζουν να πληρώνουν σε ρούβλια εν μέσω έλλειψης σαφήνειας σχετικά με το εάν κάτι τέτοιο παραβιάζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τι σημαίνει παραβίαση των κυρώσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη. «Κανείς δεν είπε τίποτα για το αν οι πληρωμές σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις ή πώς οργανώνονται αυτές οι πληρωμές, υπάρχει μια μεγάλη γκρίζα ζώνη εδώ».

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμό σε ρούβλια με την Gazprom», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη θέλουν η ΕΕ να παρέχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι εταιρείες βάσει των κανονισμών για τις κυρώσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της Ρωσίας για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Η επόμενη δόση των κεφαλαίων πρόκειται να κατατεθεί αργότερα αυτόν τον μήνα και υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η μη τήρηση των όρων του Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να οδηγήσει τη Μόσχα να διακόψει τις προμήθειες σε περισσότερες χώρες.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση