HomeΚΡΗΤΗ12 ΜΑΙΟΥ 2022: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

12 ΜΑΙΟΥ 2022: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

«Ουσιαστικός ο ρόλος των νοσηλευτών μέσα στην πανδημία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών –τριών,  η  Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πα.Γ..Ν.Η, εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες  που σήμερα παρά τις δύσκολες εργασιακές και υγειονομικές συνθήκες, αγωνίζονται καθημερινά βελτιστοποιώντας και προσφέροντας ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην κοινωνία και στους πολίτες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής  στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Η πανδημία του COVID-19  ανέδειξε τον  καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο των Νοσηλευτών στη διαχείριση και τη  βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο. Οι Νοσηλευτές  σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, με αυτοθυσία, επιστημονικότητα και ανθρωπισμό εργάζονται αδιάλειπτα παρέχοντας υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένη και ασφαλή νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς σε όλα τα πεδία παροχής υπηρεσιών υγείας.

Το  φετινό θέμα  εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών ICN (www.icn.ch) είναι:

«Νοσηλευτές: μια φωνή που καθοδηγεί

Επενδύστε στη Νοσηλευτική και σεβαστείτε το δικαίωμα για εξασφάλιση Παγκόσμιας Υγείας.   Δώστε έμφαση στην ανάγκη να προστατευτεί και να υποστηριχθεί το επάγγελμα του νοσηλευτή,  προκειμένου να ενδυναμωθούν τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο».

Η υπάρχουσα παγκόσμια έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζει να αποτελεί μείζονα πρόκληση για την αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων υγείας. Χρειάζεται  μια σοβαρή  και ρεαλιστική επένδυση στο νοσηλευτικό επάγγελμα προκειμένου να διασφαλιστεί η Παγκόσμια Υγεία. Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστούν και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, η ασφάλεια και η ευημερία των νοσηλευτών,  να αναπτυχθούν τα συστήματα υγείας με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων και των κοινωνιών τώρα και στο μέλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση