HomeΕΛΛΑΔΑΕλεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Λόγω απουσίας βασικού μάρτυρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τετάρτη οι δύο κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Λόγω απουσίας βασικού μάρτυρα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε τη δίκη του 24χρονου για τα χθεσινά επεισόδια.

Το δικαστήριο ήρε την κράτηση του κατηγορούμενου ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης, απείθεια, αντίσταση, οπλοφορία.

Επιπλέον, αναβλήθηκε και η δίκη του δεύτερου κατηγορουμένου ο οποίος ζήτησε να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ήρε την κράτηση του 48χρονου ο οποίος κατηγορείται για εξύβριση.

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν νωρίτερα φοιτητές μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές σύμφωνα με το thestival, κινήθηκαν με πορεία εντός του πανεπιστημιακού campus από τη σχολή Θετικών Επιστημών προς το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

«Έξω τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ» φώναζαν μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά από τη ΣΘΕ. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρισκόταν μπροστά από την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» , όπου γίνονται εργασίες για την δημιουργία βιβλιοθήκης. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

grtimes.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση