HomeΓΝΩΜΕΣΠολύ…. κορακοζώητος βρε παιδί μου αυτός ο Πούτιν

Πολύ…. κορακοζώητος βρε παιδί μου αυτός ο Πούτιν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα  

Εδώ και πολλούς μήνες – για να μην πω και περισσότερο-  όλα τα «Δυτικά» Μ.Μ.Ε. ασχολούνται με την υγεία του Βλαδίμηρου. Όλα τους, συχνά-πυκνά, ανακαλύπτουν ότι «κάτι νέο ταλαιπωρεί τον σύγχρονο Τσάρο του Κρεμλίνου».

Όλα ψάχνουν κι όλο κάτι βρίσκουν που αξίζει να γίνει είδηση, πολλές φορές και Πρώτο Θέμα με παρατηρήσεις, σχόλια, αναλύσεις, ιατρικές απόψεις. Όπως μας ενημερώνουν, «κάτι» πρόσεξε «κάποιος», σε «κάποια» δημόσια εμφάνισή του, σε «κάποια» φωτογραφία – από επίσημους φωτογράφους, όχι παπαράτσι- ή σε «κάποια» πλάνα τηλεοπτικής κάμερας,

Χτές-προχτές μας είπαν ότι «κούτσαινε στην παρέλαση στη Μόσχα, για την επέτειο νίκης κατά των ναζί και κατά την Daily Mail, πρόκειται για «νέα σημάδια ότι κάτι τρέχει με την υγεία του». Και προς επίρρωση της ερμηνείας των σημείων, η εφημερίδα ανέφερε ότι «σκεπάστηκε με κουβέρτα που του έφεραν και την έβαλαν  στα γόνατά του».

Θυμίζω ότι προ καιρού μας είπαν πως «κυκλοφορούν φήμες ότι  έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρκίνου». Πέρυσι, ένας αντι-Πουτινικός σχολιαστής είχε αναφέρει  ότι  ο Βλαδίμηρος  πάσχει από Πάρκινσον και αμέσως, διάφοροι «ερευνητές», διάφορων τηλεοπτικών σταθμών άρχισαν να ψάχνουν  στα αρχεία των καναλιών για τηλεοπτικές εικόνες του για να ανακαλύψουν πλάνα που να δείχνουν τα χέρια του να τρέμουν και το στόμα του να …στραβώνει.

Λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, επικριτές του άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν δείχνει να μην αισθάνεται καλά στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του και είναι εμφανώς πρησμένος στο πρόσωπό του.

Στη λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα , οι σχολιαστές επέμεναν ότι  ο Ρώσος ηγέτης έκανε ασυνήθιστες κινήσεις με τα χείλη του ενώ άκουγε τη λειτουργία και ότι σε μια συνάντησή του με τον Λευκορώσο  πρόεδρο Λουκασένκο, έπιανε με το δεξί του χέρι την άκρη ενός τραπεζιού , δείγμα ότι –κατά τους σχολιαστές πάντα- προσπαθούσε έτσι να ελαχιστοποιήσει το τρέμουλο του χεριού.

Βρετανικές –κυρίως – εφημερίδες έχουν προβάλει δημοσιεύματα που αμέσως αναδημοσιεύτηκαν παγκοσμίως, σύμφωνα με τα οποία ο  Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται αρκετά « φουσκωμένος στο πρόσωπο και το λαιμό» κάτι που οδήγησε σε σενάρια  ότι μπορεί να υποβάλλεται σε θεραπεία με στεροειδή, οι παρενέργειες των οποίων περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από κρυολόγημα αλλά και «αλλαγές διάθεσης και συμπεριφοράς».

Και δεν ξεχνώ ότι από τις ίδιες πηγές μάθαμε τον  Νοέμβριο του 2020, ότι ο  Πούτιν άρχισε να βήχει ασταμάτητα  κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών του αλλά ότι «το βίντεο μονταρίστηκε αργότερα και το Κρεμλίνο είπε ότι ήταν απολύτως καλά».

Κι ας μην ξεχνάμε και τον κορωναιό κατά την έξαρση του οποίου στη Ρωσία,  ο Πούτιν επέλεξε να κάτσει σε ένα τραπέζι μήκους 13 μέτρων στη συνάντησή του  με τον Εμανουέλ Μακρόν  ενώ κράτησε ανάλογη στάση  σε δημόσιες εμφανίσεις και από Ρώσους αξιωματούχους όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού.

Είχε κορωναιό; Φοβόταν τον κορωναιό; Δεν μας το είπαν. Αλλά κατά τον Μάρκο Ρούμπιο ο οποίος ως μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στο Κογκρέσο, έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Πούτιν «φαίνεται να έχει κάποια θέματα υγείας νευρολογικής φύσης».

Και κάτι τελευταίο: το Proekt, ένα ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης, που ειδικεύεται στην «ερευνητική δημοσιογραφία», απαγορευμένο από την  λογοκρισία του Κρεμλίνου, υποστηρίζει όλες αυτές τις πρόσφατες θεωρίες και ισχυρίζεται  ότι ο Ρώσος πρόεδρος αποκρύπτει τα ιατρικά του προβλήματα από το λαό του.

Τι γράφει σε πρόσφατο άρθρο του: «Σας δείχνουμε τη λίστα των γιατρών που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του», Ανάμεσά τους οι Αλεξέι Στσεγκλόφ, Γιάροσλαβ Ποτασένκο και Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ, φέρονται να επισκέφθηκαν στο παρελθόν τον Πούτιν για μεγάλο διάστημα, «όταν αντιμετώπιζε προφανώς προβλήματα με τη μέση του», ενώ πιο πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε τη βοήθεια «ενός ειδικού στον καρκίνο του θυρεοειδούς, που τον επισκέφθηκε 35 φορές σε διάστημα τεσσάρων χρόνων στο Σότσι» – δηλαδή στο παλάτι του στη Μαύρη Θάλασσα.

Και καθώς όλα αυτά «συμβαίνουν»  στην υγεία του και ο άνθρωπος δείχνει να βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου, αυτός  βάζει τον στρατό του να βομβαρδίζει και να σκοτώνει αμάχους στην Ουκρανία, δεν κάνει ρούπι πίσω, αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες για χρήση πυρηνικών, απειλεί τους πάντες και για επόμενα, ανάλογα «βήματα».

Και αν είναι τόσο άρρωστος, ασταθής , με καρκίνο, πάρκινσον  και νευρολογικά ασυντόνιστος, όλοι αυτοί που έχει δίπλα του , γιατί  κάνουν ό, τι τους διατάζει;

Δεν ανήκω στους θαυμαστές του Βλαδίμηρου. Κάθε άλλο παρά. Και μπορεί να πάσχει απ΄ όλα όσα «αποκαλύπτονται». Αλλά πολύ…. κορακοζώητος βρε παιδί μου αυτός ο Πούτιν. Πολύ κορακοζώητος. 

Δημήτρης  Κωνσταντάρας  

Διαφήμιση
Διαφήμιση