HomeHL-GreeceΣυνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν

Τι ζήτησε η οικογένεια, γιατί είναι κρίσιμη σημερινή κατάθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Τι θα προτείνει η οικογένεια της Καρολάιν

Η πλευρά της οικογένειας του θύματος που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει ως μάρτυρα μία επιστήμονα, η οποία έχει σκιαγραφήσει το προφίλ του κατηγορούμενου, ενώ η υπεράσπιση προτίθεται να ζητήσει την εξέταση του πραγματογνώμονα που έχει ορίσει.

Η δίκη προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εφόσον ολοκληρωθεί και το στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνεται και το ημερολόγιο της Καρολάιν Κράουτς, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να ξεκινήσει η απολογία του κατηγορούμενου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος θα κληθεί από το δικαστήριο να μιλήσει για όσα τραγικά συνέβησαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών πριν από ένα χρόνο, τη νύχτα της 11 Μαΐου 2021.

Θα επιμείνει ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής ο Αναγνωστόπουλος

Ο 34χρονος πιλότος έχει παραδεχθεί ότι εκείνος ευθύνεται για το θάνατο της 20χρονης συζύγου του, όμως αναμένεται να επιμείνει ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, αλλά βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ενώ σε ό,τι αφορά το θέατρο που επί σχεδόν σαράντα ημέρες έπαιζε με την οικογένεια της Καρολάιν και με τις αρχές αναμένεται να υποστηρίξει ότι το έκανε για να μην μείνει το παιδί της οικογένειας χωρίς γονείς.

«Ουδέποτε είχα προσχεδιάσει το έγκλημα και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου», είχε πει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την απολογία του στον ανακριτή.

Πώς περιέγραψε ο συζυγοκτόνος τη δολοφονία της Καρολάιν

Στους αστυνομικούς που του είχαν περάσει χειροπέδες αμέσως μετά το μνημόσυνο της νεαρής συζύγου του στην Αλόννησο είχε περιγράψει πώς της αφαίρεσε τη ζωή: «Η Καρολάιν κοιμόταν. Για να μην την τρομάξω, ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Η Καρολάιν ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Εγώ της είπα: «Να πάρω τη μικρή και να ανεβούμε επάνω;». Και αυτή μου απάντησε: «Όχι, μην φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω» και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω να κοιμηθεί. Συνέχιζε να τινάζεται και εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει και να την πείσω να κοιμηθούμε και οι τρεις μαζί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπό της στο μαξιλάρι, εννοώ δηλαδή το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχιζα να την κρατάω στην αγκαλιά μου μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα αλλά ήταν μάταιο. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί…».

«Καταπέλτης» κατά του Αναγνωστόπουλου η ψυχική σύμβουλος της Καρολάιν -«Χειριστικός»

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου τη διαδικασία μονοπώλησε η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως άτομο άκρως χειριστικό στη σχέση του με τη σύζυγό του.

«Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν άκρως χειριστική απέναντι στην Καρολάιν. Άκρως, ελεγκτική. Η ίδια πολλές φορές δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. (…) Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα», είχε πει μεταξύ άλλων η μάρτυρας.

Ο κατηγορούμενος «βομβάρδισε» με ερωτήσεις την κα Μυλωνοπούλου, επιχειρώντας να πείσει ότι ήταν ένας στοργικός σύζυγος. «Σας είπε ποτέ η Καρολάιν ότι της λείπει η αγάπη από εμένα; Ότι δεν δίνω όση αγάπη έχω σε εκείνη;», ρώτησε τη σύμβουλο ψυχικής υγείας, για να λάβει την απάντηση, «υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική φράση. Ήταν ένα είδος αγάπης που έπνιγε. Αυτές ήταν οι λέξεις της Καρολάιν».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση