HomeHL-9Απογειώνεται ο τουρισμός: 500.000 τουρίστες τον Μάιο στην Κρήτη

Απογειώνεται ο τουρισμός: 500.000 τουρίστες τον Μάιο στην Κρήτη

Ποιες χώρες προτιμούν τις διακοπές στο νησί μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιοδοξία επικρατεί στον τομέα του τουρισμού στην Κρήτη αφού έπειτα από ένα αρκετά δυνατό άνοιγμα Μάρτιο και Απρίλιο, τα στοιχεία για τον Μάιο δείχνουν ότι πλησιάζουμε το 2019, μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

«Ο Μάιος πάει αρκετά καλά, περιμένουμε 460.000 -500.000 τουρίστες, περίπου στα επίπεδα του 2019» αναφέρει στο cretapost ο πρόεδρος των Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης.

Και συνεχίζει λέγοντας «Καθημερινά πιάνουμε περίπου τα ίδια στοιχεία με το 2019. Τα Σαββατοκύριακα έχουμε 15.000 τουρίστες ενώ τις καθημερινές έχουμε περίπου 5.000 -6.000 αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης».

Ανεβαίνουν και οι πληρότητες – Ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία

«Οι πληρότητες των ξενοδοχείων ανεβαίνουν καθημερινά» επισημαίνει ο κ. Χαλκιαδάκης και διευκρίνιζει λέγοντας «οι πληρότητες είναι περίπου στο 70%αλλά επικρατεί απόλυτη αισιοδοξία στον κλάδο. Προς το παρόν έχει ανοίξει το 70-80% των ξενοδοχείων ενώ μέχρι τις 20 Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία».

Οι χώρες άφιξης στην Κρήτη

Σταθεροί στις προτιμήσεις τους προς το νησί μας παραμένουν εδώ και δεκαετίες οι Γερμανοί, πολλοί από τους οποίους επιλέγουν την Κρήτη ως τόπο των διακοπών τους επί 20 ή και 30 συναπτά έτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα ξενοδοχεία του Ηρακλείου οι αφίξεις ανά χώρα διαμορφώνονται ως εξής:

Γερμανία

Βρετανία

Γαλλία

Αυστρία/ Ελβετία

Οι χώρες του Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο)

Σκανδιναβία

ενώ αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Πολώνια ήταν η ανατέλλουσα δύναμη στον τουρισμό της Κρήτης αφού όλο και περισσότεροι Πολωνοί επέλεγαν το νησί μας για τις διακοπές τους.

Ωστόσο ο πόλεμο στην Ουκρανία και η συνεπαγόμενη υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών προσφύγων στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας άλλαξε τα δεδομένα. Φέτος αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένοι οι Πολωνοί τουρίστες στην πατρίδα μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση