HomeΚΡΗΤΗΝέα τμήματα Μαγειρικής και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Νέα τμήματα Μαγειρικής και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Από το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου και το ΙΚΟΝΕΣ Seafront Luxury Suites

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου και το ξενοδοχείο ΙΚΟΝΕΣ ανακοινώνουμε την λειτουργία των πρώτων τμημάτων Μαγειρικής και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που θα λειτουργήσουν στο Νομό Ρεθύμνου το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Τα τμήματα θα ξεκινήσουν το Οκτώβριο του 2022 και οι εγγραφές τοποθετούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022.

Η ίδρυση των δύο ειδικοτήτων στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου με τη σημαντική αρωγή των ξενοδοχείων ΙΚΟΝΕΣ και NEFELI, έρχεται να απαντήσει αφενός στην μεγάλη προσφορά σε θέσεις εργασίας Μαγείρων και Αρτοποιών – Ζαχαροπλαστών και την μικρή κάλυψη από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Αφετέρου στο μεγάλο ενδιαφέρον για υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης στις συγκεκριμένες ειδικότητες που μέχρι σήμερα παρέχονταν αποκλειστικά από ιδιωτικούς φορείς.

Η συνεργασία του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου με το ξενοδοχείο ΙΚΟΝΕΣ για τη φιλοξενία και στελέχωση των εργαστηριακών μαθημάτων εκπληρώνει κάθε απαίτηση για ποιότητα στην κατάρτιση καθώς εξασφαλίζει:

  • Άψογο και πολυτελές περιβάλλον κατάρτισης.
  • Υπερπλήρεις εξοπλισμούς τελευταίας τεχνολογίας που καλύπτουν κάθε επαγγελματική και εκπαιδευτική ανάγκη.
  • Σύνδεση της κατάρτισης με το επαγγελματικό περιβάλλον και την αγορά εργασίας.
  • Στελέχωση των ειδικοτήτων με εκπαιδευτές έμπειρους επαγγελματίες που θα καθοδηγήσουν τους καταρτιζόμενους μέσα από ασφαλή μονοπάτια στην ολοκλήρωση των στόχων τους.

Το ξενοδοχείο ΙΚΟΝΕΣ είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην παραλία του Ρεθύμνου πλησίον του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018 μετά από μία σαρωτική ανακαίνιση μέσα από την οποία δύο ογκώδη κτήρια μετατράπηκαν σε ένα από τα πιο μοντέρνα, άρτια εξοπλισμένα και αξιόλογα ξενοδοχειακά συγκροτήματα εντός πόλης.

Η αρχιτεκτονική ποιότητα στα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα σήμερα περισσότερο από ποτέ συνδράμει θετικά στην κατάρτιση καθώς ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταρτιζόμενων στις σπουδές τους και στο εαυτό τους για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Δεν αποτελεί προϋπόθεση αλλά ισχυρή συνιστώσα σε ένα άρτιο αποτέλεσμα το οποίο θεωρούμε την επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα που επέλεξε ο καταρτιζόμενος να ειδικευτεί.

Το περιβάλλον του ξενοδοχείου ΙΚΟΝΕΣ περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας: επαγγελματικούς φούρνους, εστίες, ψυκτικούς θαλάμους, θερμομίξερ, αποχυμωτές, βραστήρες, πλυντήρια, chafing dishes, blastchillers, καταψύκτες, φριτέζες, vacuum sealers και sous vide, πολυκοπτικά, αποξηραντές, κτλ. Όλα αυτά σε τρεις κουζίνες: δύο κλειστές επαγγελματικές κουζίνες και μία ανοιχτή κουζίνα που επιτρέπει το μάθημα σε ένα ρέοντα πολυδιάστατο και λειτουργικό χώρο πάνω στη θάλασσα.

Η κατάρτιση μέσα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον εξασφαλίζει την επαγγελματική δοκιμασία και ενδυνάμωση των καταρτιζόμενων, την άμεση απορρόφηση τους από τον ίδιο τον επαγγελματικό φορέα. Σε κάθε περίπτωση θα συνδράμει στην απόκτηση προϋπηρεσίας ήδη από την πραγματοποίηση της κατάρτισης για την εξαργύρωση του πολύτιμου αυτού προσόντος κατά την αναζήτηση εργασίας.

Σημειώνουμε εδώ ότι ενώ η πρακτική άσκηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι πλέον επιδοτούμενη, οι περισσότεροι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων Μαγειρικής, Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής αλλά και του Τουρισμού εργάζονται ήδη από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους ή και νωρίτερα, σε αντίστοιχη θέση απαλλασσόμενοι από την υποχρέωση του πέμπτου εξαμήνου της πρακτικής άσκησης.

Οι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τις θέσεις εκπαιδευτών των εργαστηριακών μαθημάτων είναι έμπειροι και θα επιλεγούν από τον ιδιωτικό φορέα για την αρτιότερη ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι υπεύθυνο για την οικονομική υποστήριξη των ειδικοτήτων όσον αφορά στα πολλά και σημαντικά αναλώσιμα που θα απαιτηθούν τόσο για την Μαγειρική όσο και για την Αρτοποιία– Ζαχαροπλαστική.

Η φοίτηση σε όλα τα τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου είναι δωρεάν. Ακόμα για τους καταρτιζόμενους των Δημοσίων ΙΕΚ προβλέπονται επιδοτούμενη πρακτική άσκηση με το 80% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, στεγαστικό επίδομα, επίδομα τέκνου, παράταση τριτεκνίας, αναβολή στράτευσης, πάσο για τα ΜΜΜ, πρόσβαση σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδας, απόκτηση διπλώματος επιπέδου 5 στο εθνικό και ευρωπαϊκό σύστημα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων (NQF και EQF) κα.

Στην ιστοσελίδα του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και φοίτηση σε αυτές και άλλες ειδικότητες.iekreth.gr.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου βρίσκεται στα Περιβόλια Ρεθύμνου, Εμμανουήλ Παχλά και Σωτήρη Πέτρουλα. Τηλέφωνο 2831053970.

Διαφήμιση
Διαφήμιση