HomePost ItΟ Νίκος Ηγουμενίδης για την 77η επέτειο της 9ης Μαΐου

Ο Νίκος Ηγουμενίδης για την 77η επέτειο της 9ης Μαΐου

«Να διδαχθούμε από τους αγώνες και από το μήνυμα που στέλνει παγκοσμίως μια τέτοια μέρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του Φασισμού και του Ναζισμού έδωσε το παρών σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μαζί με συναδέλφους του βουλευτές. Με την αφορμή του εορτασμού της Επετείου, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε την αντιφασιστική νίκη των λαών και τους χιλιάδες αγωνιστές και τις χιλιάδες αγωνίστριες που έδωσαν ανιδιοτελώς τη ζωή τους για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη. Στη χώρα μας είμαστε περήφανοι για ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής και του φασισμού.

Δεν σταματάμε να υπογραμμίζουμε πως στο τραπέζι παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες οι γερμανικές οφειλές για τις οποίες η σημερινή Κυβέρνηση έχει ιστορικό χρέος να διεκδικήσει ακολουθώντας τη νομική πλέον οδό που ορίζει το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής.

Σήμερα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα δεινά που επιφέρει ένας παράλογος και άδικος πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας. Καταδικάζουμε την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και στηρίζουμε το τέλος στην αιματοχυσία και κάθε πρωτοβουλία για ειρήνη έξω από τα συμφέροντα των ισχυρών της γης. Η σημερινή ημέρα είναι μέρα νίκης των λαών. Μια μέρα ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού και του ναζισμού που στιγμάτισαν την πορεία της ανθρωπότητας Οφείλουμε να διδαχθούμε από τους αγώνες και από το μήνυμα που στέλνει παγκοσμίως μια τέτοια ημέρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση