HomeΚΡΗΤΗΔήλωση Περιφερειάρχη με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης που εορτάζεται σήμερα 9 Μαΐου

Δήλωση Περιφερειάρχη με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης που εορτάζεται σήμερα 9 Μαΐου

Αρναουτάκης: Ενότητα στην Ευρώπη με εμβάθυνση της πορείας της αλλά και να δοθούν απαντήσεις για τις προκλήσεις του αύριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενότητα της Ευρώπης αλλά και ανάγκη εμβάθυνσης της κοινής ευρωπαϊκής πορείας και την εξασφάλιση ασφαλών απαντήσεων στις προκλήσεις του αύριο, επισημαίνει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης που εορτάζεται σήμερα Δευτέρα 9 Μάϊου.

Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης αναδεικνύει, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη για την εμβάθυνση της κοινής ευρωπαϊκής πορείας και την εξασφάλιση ασφαλών απαντήσεων στις προκλήσεις του αύριο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πόλεμο στη γειτονιά της, με μια επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση, με τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής να βρίσκονται στο προσκήνιο. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι οι κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές, η συνεργασία των κρατών και η αρμονική συνύπαρξη των ευρωπαϊκών λαών αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών αξιών: της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.
Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να φανεί ενωμένη. Αυτός είναι ο κοινός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση