HomeHL-9Ψήφισε ο Ανδρουλάκης – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη από τη συμμετοχή

Ψήφισε ο Ανδρουλάκης – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη από τη συμμετοχή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ συνομίλησε με πολίτες και έγινε δεκτός σε πολύ θερμό κλίμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφτασε στο εκλογικό κέντρο Γαλαξίας στη Νέα Σμύρνη, για να ψηφίσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Φτάνοντας στο σημείο συνομίλησε με πολίτες και έγινε δεκτός σε πολύ θερμό κλίμα. Τον συνόδευαν στενοί συνεργατες όπως ο Στέφανος Ξεκαλάκης και η βουλευτής Τόνια Αντώνιου.

«Καλώ κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη που πίστεψε και πιστεύει στη δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή την γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε το όνομά μας ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας μας. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, αυτούς που θα δώσουν τον αγώνα τους σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας. Σήμερα με την συμμετοχή σας, δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια, σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία, που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Έως τώρα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ροή συμμετοχής ενώ σε αρκετά εκλογικά κέντρα και ειδικότερα της Αθήνας η συμμετοχή ξεπέρασε το αναμενόμενο. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις όπου χρειάστηκαν εκλογικά κέντρα παραπάνω ψηφοδέλτια διότι εξαντλήθηκαν.

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, επιλέγουν σήμερο το νέο όνομα του κόμματος και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων πανελλαδικά.

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας και η προσέλευση των μελών είναι μαζική. Ειδικότερα, στα 123 εκλογικά τμήματα με tablet είχαν ψηφίσει περίπου μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι περί τα 26.000 μέλη. Στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων υπολογίζεται έχουν ψηφίσει πάνω από 70.000 άτομα.

Εκτιμάται μάλιστα ότι, πανελλαδικά μέχρι το βράδυ, θα ψηφίσουν περισσότερα από 120.000 μέλη του κόμματος.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι αναμφίβολα η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού μελών (οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 100 χιλιάδες), η επιβεβαίωση κατά συνέπεια της δυναμικής που αναπτύσσει το κόμμα και της στήριξης στη νέα ηγεσία για την επιτυχία του εγχειρήματος για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς και η «καθαρή εντολή» για την επαναφορά του ήλιου στη «μαρκίζα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση