HomeΕΛΛΑΔΑΚως: Βυθίστηκε ιστιοφόρο – Σε βραχώδη ακτή εντοπίστηκαν 106 μετανάστες

Κως: Βυθίστηκε ιστιοφόρο – Σε βραχώδη ακτή εντοπίστηκαν 106 μετανάστες

Η ανακοίνωση του λιμενικού σώματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε βραχώδη ακτή στην Κω εντοπίστηκαν 106 μετανάστες με Λιμενικό, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε ημιβυθισμένο σε κοντινή απόσταση.

“Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες, ημιβυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κω και πλησίον βραχώδους ακτής . Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενεργοποιήθηκαν πλωτά και χερσαία  περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη” αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

“Οι συνολικά 106 επιβαίνοντες του σκάφους, (72 άνδρες – 14 γυναίκες – 20 παιδιά) διάφορων εθνικοτήτων,  εξήλθαν στην ακτή με ίδιες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους και εντοπίστηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλωτά και χερσαία περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς  εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων δεν αγνοείται κανένας επιβάτης του προαναφερόμενου ιστιοφόρου.  Ανωτέρω αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. ν. Κω. Προανάκριση διενεργείται  από το  Λιμεναρχείο Κω” σημειώνεται.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση