HomeHL-9Στη Σούδα το Γαλλικό κατασκοπευτικό πλοίο “Dupuy de Lôme”

Στη Σούδα το Γαλλικό κατασκοπευτικό πλοίο “Dupuy de Lôme”

Έδεσε στην προβλήτα «Αδρίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι της Σούδας βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής, το γαλλικό κατασκοπευτικό πλοίο “Dupuy de Lôme”, του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, το σκάφος έδεσε στην προβλήτα “Αδρίας”, από τη μεριά π του Ναυστάθμου Κρήτης και σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει για αρκετές ημέρες στα Χανιά.

Το Dupuy de Lôme (A759), πήρε το όνομά του από τον μηχανικό του 19ου αιώνα Henri Dupuy de Lôme, είναι ένα πλοίο σχεδιασμένο για τη συλλογή σημάτων και επικοινωνιών πέρα από τις εχθρικές γραμμές, το οποίο εισήλθε στην υπηρεσία του Γαλλικού Ναυτικού τον Απρίλιο του 2006.

Το πλοίο εντάχθηκε στο γαλλικό ναυτικό το 2006, και διαθέτει 2 ραντάρ πλοήγησης, δορυφορικό σταθμό επικοινωνίας, σύστημα προειδοποίησης και αναγνώρισης ραντάρ και ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρατήρησης.

Ο εξοπλισμός επί του σκάφους είναι ικανός να ανιχνεύει και να αναλύει μεταδόσεις από διάφορα ραντάρ, καθώς και σήματα από συστήματα επικοινωνίας.

Η ενσωματωμένη τεχνολογία που διαθέτει το πλοίο μπορεί να παρακολουθεί σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων, email και συνομιλιών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση