HomeHL-9Συνέδριο ΝΔ: Ενωτικές ομιλίες των κορυφαίων υπουργών και στελεχών

Συνέδριο ΝΔ: Ενωτικές ομιλίες των κορυφαίων υπουργών και στελεχών

Άδ. Γεωργιάδης: «Ο Θεός μας έσωσε που δεν κυβερνά ο Τσίπρας». Κ. Πιερρακάκης: «Η ψηφιακή πολιτική ακουμπά τον κάθε πολίτη». Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η ψηφιακή πολιτική είναι μια κοινωνική πολιτική, που ακουμπά τον κάθε πολίτη. Το 2019 είχαμε μια επιστροφή στην σταθερότητα και την κανονικότητα, ήταν το εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά όλες τις κρίσεις που ακολούθησαν.

Το 2019 υπογράψαμε τη συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες. Οι συμφωνίες έχουν ρήτρες, η πρώτη είναι αυτή του μη διχασμού και η δεύτερη αυτή της αποτελεσματικότητας.

Η Ελλάδα έχει μέλλον, δεν είναι μουσείο ούτε μνημείο, αλλά προοπτική. Δουλειά μας να μετατοπίσουμε τη συζήτηση στην προοπτική. Επιλέγουμε τη διαρκή κίνηση και αλλάζουμε σελίδα. Δεν θα επιτρέψουμε να ανεχθούμε να κυβερνήσει την Ελλάδα η ασυνεννοησία, δεν θα γυρίσουμε στο χθες».

Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών: Εχουμε εθνικές επιτυχίες

«Ο πρωθυπουργός μου έκανε την τιμή κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες να είμαι σε αυτήν τη θέση. Παρά τις αντιξοότητες η Ελλάδα κατάφερε αυτά τα χρόνια να έχει εθνικές επιτυχίες. Η κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλά καθαρά και ξάστερα μέσα στην Άγκυρα, μπροστά στους Τούρκους. Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Οι επιτυχίες μας είναι αποτέλεσμα στέρεης λογικής με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η πατρίδα μας είναι απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Χρησιμοποιούμε διπλωματικά μέσα και έχουμε αφήσει πίσω μας τον «βαλκανικό περιορισμό».

Είμαι πολύ περήφανος για τη Νέα Δημοκρατία, είναι το σπίτι μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Πάντα στρατιώτης και υπηρέτης της παράταξης. Κουβαλάω υπερήφανα μαζί σας αυτή την παράδοση. Και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τ. Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χαμηλή η εγκληματικότητα

«Έχουμε ήδη αποτελέσματα όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια: Χαμηλή εγκληματικότητα, λιγότερες κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο και πανίσχυρο πλεονέκτημα της ΝΔ έναντι της αντιπολίτευσης στις πράξεις και όχι στα λόγια. Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι μια ακροδεξιά ατζέντα. Κάνουμε πράξη μία αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα και φιλική απέναντι στους πολίτες.

Δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, οι Έλληνες με γνώση και κρίση θα απαντήσουν θετικά. Ο δρόμος της ευημερίας για τους πολλούς περνά από την αυτοδυναμία της κυβέρνησης»

Γιάννης Μπρατάκος, Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ

«Η έκρηξη της ακρίβειας ως συνέπεια της πανδημίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δημιουργεί σήμερα ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας. Είναι δικαιολογημένος ο φόβος, η ανασφάλεια, η ανησυχία για το πώς θα τα βγάλει πέρα κάθε νοικοκυριό, κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση. Δεν πρέπει όμως και δεν θα αφήσουμε τα συναισθήματα αυτά να μετατραπούν σε απόγνωση και θυμό και να οδηγήσουν τη χώρα ξανά στην αστάθεια και στην οπισθοχώρηση. Θα πρέπει να μιλήσουμε ξανά για το μέλλον, όχι με ένα κόμμα συρρικνωμένο στη στενή παραδοσιακή του βάση, αλλά ένα κόμμα ανοιχτό, ένα κόμμα διευρυμένο, ικανό να ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ειδικά της νέας γενιάς. Το δρόμο αυτό τον έδειξε πρώτος ο ιδρυτής της παράταξής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν πρώτος φρόντιζε να ανανεώνει το στελεχιακό δυναμικό με ανθρώπους κεντρώους και μετριοπαθείς».

Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος τύπου ΝΔ: Μάχη για το μέλλον της χώρας

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης μάχης της γενιάς μας, απέναντι στην αριστερά της οπισθοδρόμησης, του λαϊκισμού και των άκρων. Είμαστε υπερήφανοι που ότι υποσχεθήκαμε το κάναμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός αξιόπιστος πολιτικός αρχηγός. H χώρα χρειάζεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για να δοθεί με επιτυχία η «Μάχη για το μέλλον της χώρας». Μια μάχη που αφορά τόσο εμάς και τα παιδιά μας, μα πάνω από όλα την ίδια την πατρίδα».

Φίλιππος Πανταζής

euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση